Görüş Bildir
Haberler
Şirket Yöneticilerinin ve İK Uzmanlarının İşe Alacağı Kişilerde Aradığı 10 Önemli Özellik

etiket Şirket Yöneticilerinin ve İK Uzmanlarının İşe Alacağı Kişilerde Aradığı 10 Önemli Özellik

Şirket yöneticileri ve İK departmanı, açık pozisyonları doldurmak için insanları işe alıyor. Ancak kişilerin bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. Şirket yöneticilerinin ve İK departmanın istediği özelliklere sahip olmak, işe girmenizi kolaylaştırıyor. Bu özellikleri bilmeniz ise, fırsatları değerlendirmenizi sağlıyor. İşte şirket yöneticilerinin ve İK uzmanlarının işe alacağı kişilerde aradığı özellikler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hırs

www.google.com

Hırs, işverenlerin en çok aradığı özelliklerden biridir. Çünkü bu özellik sayesinde motive olabilir ve inandığınız şeyi başarabilirsiniz. Dolayısıyla mülakatta büyük hayallerinizi anlatmaktan çekinmemelisiniz. Bu işverenlerin hırs seviyenizi anlaması için gereklidir.

2. Zekâ

2. Zekâ

Çalışanın zekâ seviyesi, verimliliği ve işe katkıyı olumlu yönde etkiliyor. Özellikle plan ve organizasyon yapabilme, sorunları çözebilme, verilen işi bitirebilme açısından zekâ oldukça önemli. Zekâ aynı zamanda pratiklik seviyesi ile ilişkilendirilebilir. Dolayısıyla mülakatta zekânızı gösterecek hamleler yapmalısınız. Örneğin, merak ettiğiniz detaylar zekânızı ortaya çıkarabilir. Dolayısıyla daha iyi sorular sormak ve cevaplarını düzgünce dinlemek sizi her zaman zeki gösterir.

3. Sıcakkanlı

3. Sıcakkanlı

İşverenler, samimi, sıcakkanlı ve rahat iletişim kuran kişilerle iş birliği yapmak ister. Ancak e-mail cevaplarken iletişim kurma şeklinize dikkat etmelisiniz. Mailleri cevaplarken net ve akıcı iletişim kurmaya özen göstermelisiniz. Mülakatta ise daha sempatik davranmalısınız. Bununla beraber sempatik olurken çok da aşırıya kaçmamalısınız. Dozunda ilerlemelisiniz. Saygı çerçevesindeki sempatiklikten bahsediyoruz.

4. Özgüven

www.google.com

Özgüvenli olmak, her yerde fark edilmenizi sağlar. İşverenlere yeteneklerinize güvendiğinizi göstermelisiniz. Aynı zamanda ne istediğinizi bilmelisiniz. Kendine güvenen insanlar, net ve dürüst fikre sahiptir. Ayrıca özgüvenli olduğunuz işlerde daha başarılı olursunuz.

5. Dürüstlük

5. Dürüstlük

İş hayatında başarıya ulaşmanızı sağlayacak en önemli özellik dürüstlüktür. Fakat önce kendinize dürüst olmakla işe başlamalısınız. Örneğin, mülakatta mutlaka geçmişinizle alakalı sorular yöneltilir. Önceki işinizden ayrılma sebebiniz sorulur. Bunun cevabını eski işverenlerinizi kötüleyerek vermemelisiniz. Ne olursa olsun, bu kötü bir imaj yaratmanıza neden olacak. Dolayısıyla kendi hatalarınızı dürüstçe söylemelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kararlılık

6. Kararlılık

İşverenler genellikle çalışanların kararlılığını ölçmek için sorular sorar. Kararlılık, hedeflerinize ulaşmanızı sağlar. Sabırlı olmanıza ve önemli dönüm noktalarını kolayca atlatmanıza yardımcı olur. İşverenlere zorlukların üstesinden nasıl geleceğinizi anlatmalısınız. Hedefinize ulaşmak için göstereceğiniz azmi vurgulamalısınız.

7. Yetkinlik

7. Yetkinlik

İşteki yetkinliğiniz başarılı olmanızın ilk adımı. Kariyerinizin temelini de zaten yetkinlik oluşturur. Bir işi yapabilmek için yeteneklerinizin olması gerekir. Bu sayede önceliklerinizi belirleyebilir ve koyduğunuz hedeflerinizin gerekli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

8. Esneklik

8. Esneklik

Uyum sağlama yeteneği, işinizde öncelik vermeniz gereken bir özellik. Saatlerinizi durumlara göre ayarlayabilmeniz gerekiyor. Gerektiğinde işinize göre saatlerinizi değiştirmeye istekli olmalısınız. Görevler ve değişikler geldikçe uyum sağlayacağınızı işverenlere kanıtlamalısınız.

9. Heves

www.google.com

Her zaman daha fazlasını öğrenme hevesiniz olmalı. Bu bir şirkete değer katacağınızı gösterir. Mülakatta yeni beceriler öğrenmeye her zaman açık olduğunuzu belirtmelisiniz. Dinleme ve öğrenme güdülerinizin üst düzeyde olduğunu göstermelisiniz. Bu sayede sektörünüzde liderliğe kadar ulaşmanız mümkün.

10. Cesaret

10. Cesaret

Cesaret, risk alma isteğiniz demek. Zorluklara cesaretiniz ile meydan okuyabilirsiniz. Zor durumlar karşısında ne hissettiğinizde dürüstçe cevap verebilmek cesaretinizi ortaya çıkarır. İşverenler aklındaki fikirleri paylaşmaktan korkmayan çalışanlarla ilerlemek ister.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın