Görüş Bildir
Haberler
Sirkeci'deki Feribot Faciasında Karar: Kaptana 5 Yıl Hapis

Sirkeci'deki Feribot Faciasında Karar: Kaptana 5 Yıl Hapis

ATKN
08.09.2015 - 13:23

Ecesu Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güler'in hayatını kaybettiği 'Feribot faciası davası'nda karar açıklandı. Feribot kaptanı Erkan Atalay İm, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 2 sanık beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci İskelesi'nde meydana gelen olayda 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren yaşamını yitirdi. Aracı kullanan Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz ile teyzesi Mine Dalkılıç ise yaralı olarak kurtulmuştu. 

Olayla ilgili davada, feribot kaptanı Erkan Atalay İm 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken diğer 2 sanık çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar beraat etti.

Savcı Taner Tabel, sanık Erkan Atalay İm'in 'asli kusurlu' sayılması gerektiği belirterek Türk Ceza Kanunu'nun 85/2. maddesinde yer alan, 'Taksirle birden fazla insanın ölümüne ya da yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep etmişti. Diğer sanıklar çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar'ın ise, sanık ve tanık ifadeleri ile dosya içeriği doğrultusunda beraatine hükmedilmesi istenmişti.

DHA ve Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0