Görüş Bildir
Haberler
Sıra Merkez Bankası'nda: ABD'den İşlem Yasağı!

Sıra Merkez Bankası'nda: ABD'den İşlem Yasağı!

ABD'de Biden hükümeti Rusya Merkez Bankası'na yönelik ek yaptırımlar açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Merkez Bankası, Rusya Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı'na işlem yasağı

Rusya Merkez Bankası, Rusya Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı'na işlem yasağı

BloombergHT'nin aktardığına göre, ABD'de Joe Biden hükümeti ABD'li şirketlerin ve vatandaşların Rusya Merkez Bankası, Rusya Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlem yapmasını yasakladı.

Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kararın Rusya Merkez Bankası'nın ABD veya ABD'li kişiler tarafından nerede olursa olsun tutulan tüm varlıklarının etkin bir şekilde hareketini kısıtlamayı amaçladığı belirtildi. Açıklamada, bu kararla eş zamanlı olarak Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi'nin Rusya Merkez Bankası ile enerji ile ilgili belirli işlemlere izin vermek için genel bir lisans yayımladığı da bildirildi.

ABD ve Avrupa birlikte karar aldı!

ABD ve Avrupa birlikte karar aldı!

Açıklamada, ABD'nin bu kararı tek başına almadığı, kararın Avrupa Birliği'nin kısıtlamalarını takip ettiği kaydedildi. Hazine Bakanı Janet Yellen, alınan kararın Rusya'nın istikrarı bozan faaliyetlerini finanse etmek için varlıkları kullanma kabiliyetini önemli ölçüde sınırlayacağını ve Putin ile yakın çevresinin Ukrayna'yı işgalini sağlamak için bağımlı olduğu fonları hedef alacağını belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından birçok ülkenin Rusya'ya yönelik yaptırımları devam ediyor. İngiltere de bugün vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası ile işlem yapmasını yasaklayacağını duyururken Norveç, Rusya'nın işgali sonrası 1,3 trilyon dolarlık Norveç varlık fonundan Rus varlıklarını çıkarmak için işlemlere başlayacağını açıkladı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın