Görüş Bildir
Haberler
Sıra Dışı ve Abartılı Tarzıyla Moda Dünyasının En Yaşlı İsmi: Iris Apfel

Sıra Dışı ve Abartılı Tarzıyla Moda Dünyasının En Yaşlı İsmi: Iris Apfel

mervt
07.03.2020 - 06:15

Kocaman abartılı takıları, büyük gözlüğü ve beyaz saçlarıyla dikkatleri üzerine çeken, moda dünyasının en yaşlı ismi Iris Apfel'i yakından tanıyalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Iris Apfel Kimdir?

Iris Apfel Kimdir?

Butik sahibi bir anne ile cam ve ayna işi yapan bir babanın kızı olarak dünyaya gelen Apfel, 1921'de New York'da doğdu. New York Üniversitesi'nde Sanat Tarihi okudu. Okurken aynı zamanda moda ile ilgilenerek moda ikonu haline geldi. Moda dergilerinde illüstratörlerin yanında çalıştı. Evlendikten sonra eşi ile birlikte “Old World Weavers” adında bir tekstil firması kurdu. Halen bu şirkette çalışan Apfel, bununla birlikte stil danışmanlığı yapıyor.

98 Yaşında Çılgın Bir Kadın

98 Yaşında Çılgın Bir Kadın

Kendi açıklamalarında da sıklıkla ifade eden Apfel, onu farklı kılan çanta, kemer, bileklik gibi aksesuarlara tüm servetini harcıyor.

''Benim için kişisel stilin anahtarı aksesuarlarda yatıyor. Bir arkadaşım büyük gözlüklerim ve bilekliklerimin benim imzam olduğunu söyledi. Çantalarıma, kemerlerime, bileziklerime bir servet yatırdım ve onlarsız ben bir hiçim çünkü bir aksesuar bütün bir kombinin havasını değiştirebilir.”

Marka Yüzü Oldu

Marka Yüzü Oldu

Son dönemlerde ünlü markaların yaşlı modeller kullanmayı tercih etmesiyle Iris Apfel de kendini bu yüzlerden biri olarak buldu. Dünyaca ünlü marka Kate Spade, Iris Apfel'i tercih eden markalar arasında yer aldı.

Iris Apfel'in Prensipleri

Iris Apfel'in Prensipleri
  • Jean pantolona 15 dolardan fazla vermeyeceğini söylüyor.

  • Kendisinin moda ikonu olmadığını ve modayı takip etmediğini söylüyor.

  • 98 yıllık hayatındaki kıyafetlerin çoğunu hala saklıyor.

  • Kelepir ürünleri alırken denemiyor, “üstüme olmasa bile, onları yastık yaparım” diyor.

  • Dolabında mucize olarak tanımladığı kıyafetleri olan, fakat günlük hayatta onları giymeye kıyamayan insanları saçma buluyor.

  • Balenciaga marka bir parça ile yerel kıyafetleri kombinlemeyi heyecan verici buluyor.

Hayatı Filme Konu Oldu

Hayatı Filme Konu Oldu

Bu çılgın kadın bir sinema filmine de konu oldu. `Iris` isimli belgesel tadındaki filmin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
19
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın