Görüş Bildir
Haberler
Sinop'un Nefesi sevinç ve hüznü bir arada yaşattı.

Sinop'un Nefesi sevinç ve hüznü bir arada yaşattı.

Uluslararası Sinop Bienali
04.05.2015 - 22:06 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 22:28

Sinop'un Nefesi Şişe Cam Fabrikasında Sinoplulara sevinç ve hüznü bir arada yaşattı.

Sinop'un Nefesi Şişe Cam Fabrikasında Sinoplulara sevinç ve hüznü bir arada yaşattı.

Gezici Cam Üfleme Atölyeleri ile şehir ve yöre insanının nefeslerini, hayallerini, düşüncelerini cam küreler içerisinde toplayan Sinop'un Nefesi, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü Sinop Şişe Cam Fabrikasında yer aldı.  

Etkinlik, 2005 yılından bu yana üretimde olmayan fabrikada Sinop'lulara cam üretim merkezini ve cam el işçiliğini bu mekanda öğrenmiş Sinop'lu ustaların sanatlarını icra edişini yakından izleme olanağı sundu. Sinop'lu ustaların yüzleri tekrar birlikte çalışmanın ve  hünerlerini ortaya koymanın heyecanı ile aydınlanırken, konuklar da onları büyük bir ilgi ve coşku ile izlediler.  Konuklar, şehire çalıştığı yıllarda sanatsal ve ekonomik büyük değer kazandırmış olan cam fabrikasının bugünkü terkedilmiş ve gözardı edilmiş haline üzüldüklerini ifade ettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katılımcıları ortak yaşam alanlarında birlikte düşünmeye ve çalışmaya davet eden proje, Cam Üfleme Atölyesi'nin ardından Mimarlar Odası Sinop Şubesinde SİFAD Sinop Amatör Fotoğrafçılar Derneği nin fabrikayı konu alan 'Sinop Şişe Cam Fabrikası: Mekanın Anatomisi ' başlıklı sergisinin açılışı yapıldı. Evrim Sönmez, Cem Gülenç, İnci İşler Gülenç, Erdoğan Purçlutepe, Aslı Ozan, Çetin Nallıoğlu, Nurçin Kösoğlu'nun siyah beyaz ve renkli büyük boy fotoğrafları ile süreci anlatan bir dijital sunumun yer aldığı sergi 12 Mayıs gününe kadar izlenebilir.

SİFAD Fotoğraf Sergisi

Sinop'un Nefesi etkinliklerinde ortak yaşam alanı ile ilgili yapılan sohbetlerde Sinop'un geleceğine yönelik kaygıların yoğunluğu dikkat çekicidir. Farklı başlıklardaki küresel enerji projeleri için çevrenin tahrip edilmesi, şehrin kültürel ve doğa mirasını korumayan hızlı beton yapılanma, komşuluk ilişkilerinin ortadan kalkması, ortak düşünme ve paylaşma alanlarının, merkezlerinin olmaması, kentin geleceğine ilişkin sözlerinin söyleyememe kaygısı, göç kaygısı, yeni yerleşimler, genç, yaşlı çoğunluk katılımcının dile getirdiği kaygılardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın