Görüş Bildir
Haberler
Sınıfta Hem Kitap Okuyor Hem De Pedal Çeviriyorlar

Sınıfta Hem Kitap Okuyor Hem De Pedal Çeviriyorlar

Hande öçalan
20.08.2015 - 18:11 Son Güncelleme: 21.08.2015 - 09:18

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Karolina Eyaleti’ndeki Winston-Salem şehrinde bir ilkokulda rehberlik yapan Scott Ertl, öğrencileri hem spor yapmaya hemde kitap okumaya teşvik eden bu yeni uygulamanın mimarı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yoğun bir çalışma hayatına sahip olduğu için kitap okuyacak zaman bulmakta zorlanan Ertl, spor salonuna gittiğinde bisikletin üstünde pedal çevirirken kitap okuyabildiğini ve böyle anlardan birisinde bu fikrin aklına geldiğini belirtiyor.

Okula birkaç egzersiz bisikleti alıp bunu deneyebiliriz diyor ve okul yönetimini buna ikna ediyor.

Tek Bisikletle Başladı, Çok Sevildi

Tek Bisikletle Başladı, Çok Sevildi

İlk önce bir sınıfta tek bir bisikletle başlayan seanslar çok beğenilince bir sınıf tamamen bisikletle donatılıyor. Öğretmenler 15-20 dakikalık seanslar düzenliyor. Öğrenciler ya evlerinden bir kitap getiriyor ya da mevcut bulunan eğitim dergilerinden bir tane seçiyorlar.

Tamamen egzersiz bisikletleriyle dolu bir sınıfta kitap okuma ayrıcalığını pedal çevirerek yaşayan öğrenciler artık hem daha çok okuyor, hem de daha çok hareket ediyorlar. Test sonuçları da gösteriyor ki okuma sınavlarında da daha iyi performans gösteriyorlar! Yani bu metot eğitsel açıdan da işe yarıyor. Bu yüzden yöntem o kadar ilgi görmüş ki tek bir okuldan 30 farklı eyalete yayılmış.

Atletik Olmayan Öğrencilere De Sporu Sevdiriyor

Atletik Olmayan Öğrencilere De Sporu Sevdiriyor

Bu yöntem okuma performanslarını artırırken aynı zamanda spor derslerinde pek de başarılı olmayan, “atletik” denemeyecek öğrencileri de sporla barıştırıyor. Yaptıkları antremanın hızını ve yoğunluğunu kendileri ayarlayabildikleri için üstlerinde bir baskı hissetmeden keyifle spor yapabiliyorlar.

Yöntem ilgi görünce giderek çeşitlenmiş, şimdi sadece bisiklet değil, farklı egzersiz ekipmanları da kullanılıyor.

Aynı Öğretmen, Farklı Uygulamalar Denemeye Devam Ediyor

Aynı Öğretmen, Farklı Uygulamalar Denemeye Devam Ediyor

Rehber öğretmen Ertl, Farklı bir uygulamayı daha önce de sınıflardaki sıralarda kullanıma sunmuştu. Sıraların ayak bölmelerine lastikler gererek, çocukların otururken  ayaklarıyla hareket etmelerini sağlamış ve konsantrasyon, hareket ve motivasyonlarına etki ederek, eğlenerek ders dinlemelerini amaçlamıştı.

Sözcü & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0