Görüş Bildir
Haberler
Sinema Endüstrisinin Algılarımızla Oynayarak Hayatımıza Soktuğu 13 Şey

etiket Sinema Endüstrisinin Algılarımızla Oynayarak Hayatımıza Soktuğu 13 Şey

Kotu Yavuz
16.02.2016 - 17:08

On yıllar öncesinden planlar yapılıyor, duygularımız, neyi seveceğimiz, neye ihtiyaç duyacağımız yıllar öncesinden bize empoze ediliyor. Tam büyüdük derken bir bakıyoruz bu bilinçaltı pazarlamacısı algı sihirbazları önümüze ürünlerini koyuyor. Belki de bütün sinema ve TV endüstrisi bunun için çalışıyor. 

Baştan aşağı inceleyip bakarsanız sinema ve TV sektörünün güçlü olduğu ülkelerin, en güçlü firmalarının ürünlerinin nasıl hayatımıza girdiğini ve bir süre sonra hayatımızda vazgeçilmez! bir şekilde kalıcı olduğunu görebilirsiniz. Her ne kadar bunları sevip hayatımızda tutsak da bu ürünlerin hayatımıza nasıl girdiğini anlamak için dönüp geriye bakmak ve aslında bunların gerek kendi kültürümüzde gerek genel hayat anlayışımızda pek çok alternatifinin olduğunu bilmemiz gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Donut

1. Donut

Polisiye filmlerde sıkça görürüz. Polis abilerimiz bir işin peşinde iken hep bunları atıştırmakla meşguldür ve her zaman ilk ısırıktan sonra bir olay patlak verir. O atraksiyon içinde donutlar sağa sola savrulur. Büyük buluşmalar, kirli hesaplaşmalar hep donut satılan cafelerde yaşanır.

2. Kahvaltılık gevrek

Ağzının tadını bilen çocuğumuz kahvaltı masasına oturur ve kahvaltı gevreği istediğini söyler. (Çünkü her evde olmak zorunda)

Not: Bu kadar zengin bir kahvaltı kültürümüz varken güzelim öğünü bununla heba etmeye değer mi?

3. Şekerlemeler

3. Şekerlemeler

Türk iş adamlarımızın duruma erken el atması sayesinde ve geniş mutfak kültürümüzün tatlı çeşitliliğinden dolayı kurtardığımız nadide sektörlerden.

4. İçecekler

4. İçecekler

Bazen batıdan doğuya giden bir medeniyet göstergesi bazen de evdeyim mutluyum dolabımda bir sürü kutu kutu içeceğim olmalı havaları. Bir de o adres sormayan mermiler ve bütün mekanın dağıldığı kavgalar otomatın içindeki içeceklerin etrafa saçılması ile son bulur.

5. Çakmaklar

Genelde final sahnelerinde karşımıza çıksalar da aralarda da görebiliriz. Esas adamımız bütün meseleyi çözer ve kötü adamların olduğu binaya veya arabaya benzin döker, çakmağının kapağını karizmatik şekilde açar, ateşler, fırlatır ve arkasına bakmadan (sönmeyeceğinden emindir içinde uçak yakıtı var ya) yürümeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fast food

6. Fast food

Hamburger ve Hot Dog’lardan bahsetmeden geçmek olmazdı.

7. Pizza

7. Pizza

Kahraman kaplumbağalara pizza yedirmek ve bunu çocuk beyinlere işlemek.

Sonra bir telefonla yemek yapma zahmetinden kurtulabilmeyi hayat tarzı

yapmak.

8. Kahve

8. Kahve

Karakterimiz işe de gitse, acelesi de olsa, başı belada da olsa; eline

ağzı kapalı karton kahve bardağını alıp yola koyulur. Gizli takip yapan federallerimiz termosla çay getirmek yerine kartonda kahve içmeyi tercih ederler. Hadi gidip bizde bardaklara ismimizi yazdıralım artık değil mi?

9. Gözlükler

9. Gözlükler

Gözlük her zaman bir ihtiyaç ama alacağımız modeli biraz da sevdiğimiz karakter belirlemiyor mu ?

10. Ayakkabılar

10. Ayakkabılar

Beyaz logolu bez ayakkabıların biz büyüyünce kendiğilinden ortaya çıkmasını tesadüf olarak yorumlamıyoruz herhalde. Diz kapağına kadar olan deri botların, her türlü hava koşulunda giyilmesinin takdirini de size bırakıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teknolojik Cihazlar

11. Teknolojik Cihazlar

Önce bütün nimetlerini nasıl ve ne zaman kullanacağımızı gösterdiler. (Parkta koşarken kulağımızda kulaklık olmak zorunda) Sonra bu nimetle beraber bir sosyal statü almamız gerektiğini de aşıladılar. Kazananlar kulübü hep bu cihazları kullanırken kaybedenler kulübü Çin pazarından aldıkları ürünlerle nal toplamaktadır.

12. Sosyal Medya

12. Sosyal Medya

Nimetleri saymakla pek tabi bitmez ama internette tanışılan kızın Meg Ryan ablamız gibi fıstık, Tom abimiz gibi güvenilir enişte modunda olmasını Hollywood klasiği saysak bile, 90 sonları ve 2000'li yılların başında bu tarz filmlerin bir anda ayyuka çıkması çok ilham verici.

13. Sigara

13. Sigara

Babalarımıza kovboy filmleri ile aşılanan sigara... Kötü adamlar barda kovboyumuzu aramakta, kovboyumuz başını eğmiş umarsızca sigarasını içmektedir.

Bonus:

Bonus:

Genç kuşağı da es geçmemişler tabi..

Kamu spotu (Acilen sigarayı bırakman gerek) 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
113
35
13
11
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Evet sinema endüstirisi olmasa teknolojiden haberimiz olmazdı sigara içmezdik ayakkabı giymez gözlük takmazdık tişikkirlir sinimi indistirisi...

the_war

Sadece Sinema Endüstrsi değil, birçok çizgifilmde de Sosis, Hamburger, Pizza v.b. ürünler resmen çocukların gözüne gözüne sokuluyor.

Eylüldeçay

Sadece donut yemeyen ben miyim?

Derya

Türkçe bilmeyen sadece sen olabilirsin.