Görüş Bildir
Haberler
Sinema Dünyasının Bizi Kendine Hayran Bırakan 9 Unutulmaz Suikastçisi

Sinema Dünyasının Bizi Kendine Hayran Bırakan 9 Unutulmaz Suikastçisi

Elif Bolat
26.01.2015 - 16:09 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 18:00

Nedir bu suikastçilerde “cool” olan şey? İşin stratejik deha ve kusursuz uygulama gerektiren kısmı mı bizi vuruyor? Yoksa mesafeli duruşları, para için profesyonelce adam öldürüp mekanı terk etmeleri mi? Sebep her neyse, bayılıyoruz suikastçilere. İsterlerse mafya için çalışsınlar, isterlerse ordu ya da devlet için. Gizli gizli yerini alıp, ince planıyla kimsenin haberi olmadan görevini ifa edip giden adamlara bayılıyoruz. Tabii gerçek hayatta değil, beyaz perdede.

Kaynak: http://geekyapar.com/konular/film/sin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anton Chigurh

1. Anton Chigurh

Film: No Country For Old Men

Aktör: Javier Bardem

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Oksijen pompasıyla kafaya sıfır mesafeden bir darbe. Listedeki en orijinal yöntemin ona ait olduğunu söylemek mümkün.

“Cool” Faktörü: Saçlar biraz Chigurh’u yakıyor, fakat yine de Bardem’in ürkütücü sosyopat tasviri gerçekten de çok etkileyici. Chigurh listedeki tüm karakterler arasında muhtemelen tek bir duygusal eğilimi bile olmayan yegane örnek.

2. Avner Kaufman

2. Avner Kaufman

Film: Munich

Aktör: Eric Bana

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Genellikle bombalama. Bu noktada Kaufman gerçek dünyadaki suikastçilere yakın bir çalışma yöntemi izliyor.

“Cool” Faktörü: Neredeyse hiç yok. Film zaten biraz da bu “suikastçi havası” dediğimiz şeyi bozmaya çalışıyor. Spielberg’in yaptığı şey, Leon gibi filmlerin dekonstrüksiyonu aslında, suikastçinin yaptığı iş nedeniyle yaşayacağı paranoya ve pişmanlığa odaklanıyor filmin üçüncü perdesi.

3. Fox

3. Fox

Film: Wanted

Aktör: Angelina Jolie

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Safari Arms Matchmaster .45, ama kendisi normal bir tabanca değil. Fox mensup olduğu özel suikastçi tarikatının diğer üyeleri gibi sıktığı kurşunlarının rotasını bükebiliyor.

“Cool” Faktörü: Jolie olunca, zaten kendiliğinden yüksek. Bir de zaten kurşunları bükebiliyor olmak maşallahlık bir hareket. Timur Bekmambetov’un ellerinde Fox karakteri slow-motion ve geniş açı aksiyon sahnelerinde neredeyse karizma saçıyordu.

4. Hanna

4. Hanna

Film: Hanna

Aktör: Saoirse Ronan

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Hanna pek çok farklı silahta eğitim almış bir suikastçi, ama en meşhur silahı ok ve yayı tabii ki.

“Cool” Faktörü: Ne derseniz deyin, uygarlıktan izole bir biçimde, Arktika’da küçük yaştan itibaren suikastçi olmak için yetiştirilmek havalı ve ilginç bir şey. Bu noktada Ronan’ın da rolü hakkıyla oynadığını söylemek gerek.

5. Leon

5. Leon

Film: Leon: The Professional

Aktör: Jean Reno

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Pek çok, pek çok farklı silah var, ama Leon deyince akla ilk gelenler AR-15 sniper tüfeği ve el bombaları elbette.

“Cool” Faktörü: Of, ne diyorsunuz siz? Leon’dan bahsediyoruz arkadaşlar. Şu adamın “cool” faktörünü açıklamak için, “This is from Mathilda”‘dan başka bir şey dememe gerçekten gerek var mı? Adam Leon! The Professional!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nikita

6. Nikita

Film: La Femme Nikita

Aktör: Anne Parillaud

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Nikita’yı film boyunca pek çok farklı silahla görüyoruz, fakat Desert Eagle ve susturuculu AUG A1’i muhtemelen en imza silahları.

“Cool” Faktörü: Baya yüksek. Bir kere Nikita’nın eğitim sürecini ve değişimini gördüğümüzden, baştaki salaş halinin, tam bir profesyonele dönüşmesini izlemek pek bir keyifli. Onun haricinde Parillaud’nun role kattığı “femme fatale” havası da reddedilemez.

7. Raymond Shaw

7. Raymond Shaw

Film: The Manchurian Candidate

Aktör: Laurence Harvey

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Yine ateşli silahlar elbette, fakat bu eski bir film olduğundan daha ziyade Colt’lar ve Arisaka gibi Sovyet silahlarından bahsediyoruz.

“Cool” Faktörü: Aslında pek yok. Manchurian Candidate’in ağırlığını yasladığı nokta kesinlikle işin suikast tarafı değil, zaten kendisi bir suikastçi filmi de değil. Daha ziyade komplo tarafına yoğunlaşıyor. Beyni yıkanmış ve kendi ülkesinin üzerine salınmış bir asker bir komplo filmi için ilginç bir hikaye noktası, ama suikastçinin kendisini pek “cool” yapmıyor.

8. T-800

8. T-800

Film: The Terminator

Aktör: Arnold Schwarzenegger

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Terminatör dediğiniz adam öyle ufak silahlarla falan oynamaz. Genelde ağır tüfekler kullanan T-800’ün en meşhur silahı ise şüphesiz SPAS-12 pompalı tüfeği.

“Cool” Faktörü: Maşallah. Adam bir kere gelecekten gönderilmiş bir robot. Tek bir görevi, sadece tek bir görevi var o da hedefini öldürmek. Üstüne üstlük bir de Arnold Sıvazlageçer tarafından oynanıyor. Yani kendisi listemizdeki en havalı karakterlerden biri olabilir. Net.

9. Vincent

9. Vincent

Film: Collateral

Aktör: Tom Cruise

Tercih Ettiği Suikast Yöntemi: Smith & Wesson 3913, Heckler & Koch USP45 gibi daha ufak, daha az patırtı çıkartacak tabancalar.

“Cool” Faktörü: Tom Cruise zaten karizmatik bir adam, bir de bunun üzerine saçları grileştirince olay iyice çığırından çıkmış. Dediğimiz gibi daha patırtısız bir suikastçi olduğundan, burada da karizma puanlarını kapıyor. Helal-i hoş olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın