Görüş Bildir
Haberler
Sınavsız Geçiş: İmamdı, İşletme Müdürü Oldu!

Sınavsız Geçiş: İmamdı, İşletme Müdürü Oldu!

İmam kadrosunda görev yapan bir kişi sınava girmeden zabıta müdürlüğüne, 40 gün sonra işletme müdürlüğüne, ardından destek hizmetlerine atandı. Sayıştay oluşan kamu zararı nedeniyle ödemeleri geri istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, imam olarak mesleğe başlayan bir kişi, hiçbir sınav zorunluluğunu, bekleme sürelerini yerine getirmeden kısa sürede müdürlüğe kadar yükseldi.

Sayıştay denetçilerinin denetimleri sırasında ortaya çıkan olayla ilgili yargılama da yapıldı. Karara göre, imam kadrosunda çalışan bir kişi sınav ve en az 2 yıl görev yapma şartı aranmaksızın zabıta müdürü kadrosuna atandı. Bu kadroda 40 gün görev yaptıktan sonra da unvanı değiştirilerek görevde yükselme sınavına girmeden İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne atandı. İmamın son görevi destek hizmetleri müdürlüğü oldu. 

Sayıştay’da yapılan yargılamaya ilişkin kararda, İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Belediye Zabıta Yönetmeliği’nde zabıta müdürü olabilmek için zabıta olarak en az iki yıl çalışma şartı arandığına vurgu yapıldı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun da açılan dava üzerine iki yıl şartını onayan bir karar aldığı belirtilerek, kıdem şartı konusunda ortaya konulan tereddütlere son verildiği belirtildi.

"Ödeme kamu zararı"

"Ödeme kamu zararı"

Ayrıca aynı kişinin görevde yükselme sınavında başarılı olma şartı aranmaksızın İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne kadro değişikliği ile atandığı ve Destek Hizmetleri Müdürü kadrosunda görev yapmasının da mevzuata aykırı olduğu tespiti yapıldı.

Mevzuata aykırı atama yapılması nedeniyle oluşan kamu zararından atama süreçlerinde yer alan ve buna olanak sağlayan tüm kamu görevlilerinin de sorumlu olduğu ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
32
23
5
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceykar...

Ne namussuz insan insanlar kıl payı atanamiyor ,mülakatta eleniyor bunun gibi şerefsizlede devleti babasinin şirketi gibi kullanıp istediği makama geliyor .A... Devamını Gör

mamamia

badem bıyık kontenjanı varken mülakata falan gerek yok

Pasif Kullanıcı

Bence de aranılan şartlar iki tane olsun yeter. İmam hatip mezunu ve badem bıyık

Ezra Dilge

Bu imamhatiplerde kul hakkı falan öğretilmiyor galiba bu konuda din iman tanımıyorlar maşallah...

Art Ankara

Onlar da şöyle bir kafa var "biz hak ediyoruz biz yemesek bu kâfirler yiyecek" diyorlar zamanında sınavda kopya olayları ortaya çıktığında Fetöcüler de aynı ... Devamını Gör