Görüş Bildir
Haberler
"Şimdiye Kadar Boşa Çile Çekmişiz" Dedirten Pratik Aspiratör Temizliği Taktikleri!

"Şimdiye Kadar Boşa Çile Çekmişiz" Dedirten Pratik Aspiratör Temizliği Taktikleri!

R.G.
12.11.2020 - 13:22

Aspiratör, mutfakta temizlemesi en zor yerler arasında görülür. Oysaki aspiratörleri temizlemenin oldukça pratik yöntemleri var! Bu yazımızda sizler için bu pratik yöntemlerden bahsettik! Artık siz de çok rahat bir şekilde aspiratörlerinizi temizleyebileceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal bir temizlik ürünü: Karbonat

Doğal bir temizlik ürünü: Karbonat

Karbonat pek çok temizlik ürününden daha başarılı işler çıkarır. Bu yüzden yalnızca yemeklerde değil, temizlikte de sık sık kullanılır. Karbonat, kullanıldığı yeri beyazlatır ve parlamasını sağlar. Burada da yapmanız gereken çok basit! Karbonatlı bir ılık su hazırlayarak aspiratör filtrelerinizi içerisinde bekletin. Bir gece beklettikten sonra aspiratöre filtreleri takabilirsiniz!

Beyaz sirke kurtarıcınız olabilir

Beyaz sirke kurtarıcınız olabilir

Ev temizliğinde sık sık kullanılan doğal ürünlerden biri de, beyaz sirke. Karbonatın daimi eşlikçisi olarak bilinen ürünlerden biri. Beyaz sirke, asidik etkisi ile katılaşmış yağ lekelerini bile çıkarabiliyor. Aspiratör temizliğinde sirkeyi iki farkı yerde kullanabilirsiniz: Filtrelerde ve yüzey temizliğinde.

Beyaz sirkeyi suyun içerisine karıştırarak bir karışım hazırlayabilirsiniz. Ilık su tercih etmenizi öneririz. Ardından bu suyu fıs fıslı bir şişeye koyarak yüzeye sıkarak işe başlayabilirsiniz. Yüzeyi iz bırakmayacak bir bezle kurulamayı da unutmayın! Aynı zamanda bu suyun içerisinde filtreleri bekletebilirsiniz. Eğer filtreleri bekletecekseniz sıcak su kullanmalısınız. Ardından bol su ile filtreleri durulamayı da unutmamanızı tavsiye ederiz.

Bulaşık makinesi imdadınıza yetişiyor

Bulaşık makinesi imdadınıza yetişiyor

Aspiratörde temizlemesi en zor alan hepimiz için filtreler olur. Bu yüzden filtreleri temizlemede işinize yarayacak pratik yöntemlerle devam ediyoruz. Filtreleri elinizde yıkamakla uğraşmadan makineye atabilirsiniz! Herhangi bir işlem uygulamadan adeta bir bulaşık gibi filtreleri makineye koymanız yeterli. Böylece daha az yağlı ve sarılıklardan kurtulmuş bir filtreye sahip olabilirsiniz.

Yüzey temizleyicilerden faydalanabilirsiniz

Yüzey temizleyicilerden faydalanabilirsiniz

Aspiratör yüzeyleri işlevinden dolayı sık sık kirlenir ve kolayca kir tutar. Üzerinde biriken yağ lekeleri, katmanlar... Doğal ürünlerden fayda bulamıyorum, onlarla uğraşmak istemiyorum diyorsanız yüzey temizleyici kullanabilirsiniz. Her marketten kolayca temin edebileceğiniz yüzey temizleyicileri aspiratörün yüzeyine püskürtmeniz yeterli. Ardından temiz bir mutfak bezi ile iz bırakmadan sildiğinizde aspiratörünüz ilk günkü gibi pırıl pırıl olur!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
5
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın