Görüş Bildir
Haberler
Silvan Baraj Yolundaki Patlamada 12 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Silvan Baraj Yolundaki Patlamada 12 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Hande öçalan
30.08.2015 - 12:37 Son Güncelleme: 30.08.2015 - 18:23

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Mevki'inde saat 11.20 meydana askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından bahçe duvarına gizlenmiş uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu Mehmet Emin Simpil (12) yaşamını yitirirken, adı öğrenilmeyen Diyarbakır Büyükşehir Blediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'nde (DİSKİ) şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş 1 vatandaşımız yaralanmıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, önlem alırken polis, ikinci bir bomba ihtimaline karşılık vatandaşları olay yerine uzak durmasını sağladı.

Yaşamını Yitiren Mehmet Emin Simpil'in cesedi, ambulansla Silvan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, yaralı kişi ise aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Vali Aksoy: Kabul edilebilir değil

Görüşme sırasında Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Vali Hüseyin Aksoy, Silvan İlçesi'nde bir çocuğun yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili bilgi verdi. Olayda bir kişinin de yaralandığını belirten Vali Aksoy, 'Askeri unsurlarımızın ilçe merkezinde geçişleri sırasında bölücü terör örgütü tarafından bir patlatma gerçekleştirildi. Askeri unsurlarımızda bir hasar yoktur. Ancak o sırada bakkala gittiği değerlendirilen 12 yaşında bir çocuk yaşamını kaybetmiş, bir vatandaş yaralanmıştır. Bölücü terör örgütünün kent merkezinde sivil unsurlara verdiği verdiği bu zararı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Kabul edilebilir değil. Sivil unsurların zarar göreceği bir noktada böylesine bir patlatmanın gerçekleştirilmesi hiç bir şekilde izah ve kabul edilemez. Bu tür olayları nefretle kınıyoruz. Güvenlik güçleri büyük hassasiyet içinde çalışmalarını sürdürüyorlar' dedi.

Yaşanan saldırıyı nefretle kınadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu da, 'Ben de bu menfur saldırıyı kınıyorum. Sokaklara, caddelere, şehir merkezlerine patlayıcı koyup patlatmak, insanımızın can kaybına sebep olmak ve bunu da üstelik 'Barıştan yanayız' diyen bir hareketin yapmasını şiddetle kınıyoruz. Kendileri 'Silah artık bir çözüm aracı değil silahların gömülmesi lazım' derken daha sonra bu silahların dağda değil şehirde patlatılmasını kınıyorum' diye konuştu.

Valilik yazılı olarak açıkladı: Ölen çocuk fırına ekmek almaya gidiyordu

Valilik yazılı olarak açıkladı: Ölen çocuk fırına ekmek almaya gidiyordu

Bu arada Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0