Görüş Bildir
Haberler
Sıcak ve Nem Yüzünden Başa Çıkılmaz Hale Gelen Saçları Yola Sokacak 12 Pratik Model

etiket Sıcak ve Nem Yüzünden Başa Çıkılmaz Hale Gelen Saçları Yola Sokacak 12 Pratik Model

Fulin
27.06.2017 - 10:18

Yazın etkisini iyice gösterdiği bu günlerden saçlar da nasibini alıyor. Saçların pürüzsüz, ipeksi ve hacimli görünebileceği günlerde değiliz. İşte sıcakta rahatsız eden ve nemden tel tel olan saçları yola sokacak saç modelleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ense Topuzu

1. Ense Topuzu

Sıcağın ve güneşin etkisiyle saçlarınızın rahatsız ettiği bu dönemin en favori modeli. Üstelik saç uçlarınızı güneşten de korumuş olursunuz. Biraz saç serumu ya da hindistan cevizi sürdüğünüz saçınızı kendi etrafında döndürüp tokalamanız yeterli.

2. Plaj Dalgası

2. Plaj Dalgası

Bu sıcakta uzun uzun maşa ya da fön çekilmez. Duştan sonra kuruttuğunuz ama hafif nemli kalan saçlarınızı parça parça ayırıp kendi etrafında döndürerek topuzlar yapın. Üşeniyorsanız, tek bir topuz da olur. Topuzluyken makyajınızı yapıp hazırlanın ve çıkmadan önce topuzu çözün. Plaj dalgalarınız hazır. Daha belirgin dalgalar için topuzu geceden yapıp uyuyabilirsiniz.

3. Tepeden Atkuyruğu

3. Tepeden Atkuyruğu

İşte hepimizin yaz boyunca çok aşina olduğu bir model. Herkes tepeden atkuyruğu yapsa da, bazıları gerçekten çok havalı duruyor. Bunun için saçı normal topladıktan sonra kısa saçları çıkarmak önemli. Atkuyruğunu da içten hafif krepeleyip hacim verici bir sprey sıkarsanız, sonuç çok farklı olacaktır.

4. Yandan Örgü

4. Yandan Örgü

Yine ense dostu bir model. Üstelik insanın kendi saçını yandan örmesi çok daha kolay. Klasik örgünün dışına çıkıp, balık sırtı gibi modelleri bile deneyebilirsiniz.

5. Vigo Dalgası

5. Vigo Dalgası

Hemen duş alıp çıkmanız gerek ve pek zamanınız yok. Saç kurutma makinelerinin vigo başlığı tam da bu durumlar için. Nemli saçınıza bolca saç köpüğü sürüp dilediğiniz gibi mıncıklayın (çok mıncıklamak çok kıvırcık demek) ve vigo ile tutam tutam kurutun. Bu yöntem kıvırcık ve dalgalı saçlarda harika ama düz saçlılarda da işe yarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Islak Görünüm

6. Islak Görünüm

Bu biraz riskli bir model, tadında yapılmadığında yağlı saç görüntüsü verebiliyor. Bundan kaçınmak için parlak ürünler (jöle, yağ gibi) yerine daha doğal görüntü veren serum ya da köpük gibi ürünleri kullanmak lazım. Nemli saçlarınızı geriye doğru tarayıp yalnızca dip kısma şekillendirici uygulayın. Bunu yaparken eliniz hafif olsun ve istediğiniz şekli verdikten sonra sprey ile sabitleyin.

7. Çift Topuz

7. Çift Topuz

Yılın en moda saç modellerinden biri ve yaza da çok uygun. Hacimli topuzlar için saçı sımsıkı döndürmek yerine biraz krepeyle dağınık bir şekilde sarabilirsiniz. Önce iki örgü yapıp sonra bu örgüleri topuza dönüştürmek de mümkün.

8. İki Örgü

8. İki Örgü

Saçları dipten örmek aslında çok kolay ama kişi kendi yaparken biraz yorucu olabiliyor. Bu tür modeller için bir yakınınızdan yardım alabilirsiniz.

9. Saç Bandı veya Bandana

9. Saç Bandı veya Bandana

Yazın kurtarıcısı olan bu akseuarlar ile saçlarınız açık da olsa boynunuzla temas etmeyecektir.

10. Klasik Topuz

10. Klasik Topuz

Çoğu zaman yazın ev topuzunu sokağa adapte ediyoruz. Ancak her zaman güzel olduğunu söylemek zor. Biraz daha havalı bir topuz için saçlarınızı yukarıda belirttiğimiz gibi dalgalandırabilir, kısa saçları ve perçemleri çıkararak daha doğal ve hoş bir görüntü yakalayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İki Atkuyruğu

11. İki Atkuyruğu

Bazıları için çocuk modeli gibi görünse de, ense hizasından yapılan veya iki yanda yüze yakın iki tutamın geriden toplanmasıyla yapılan atkuyruğu çocukça durmuyor.

12. Perçem Burgu ya da Örgü

12. Perçem Burgu ya da Örgü

En azından yüz çevresindeki saçları toplamak bile ferahlık sağlar. Yüz çevresindeki saçı örmek çok daha kolay. Sadece burgu yapıp tokayla tutturarak da pratik ve güzel bir model elfe edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
153
96
92
91
90
84
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sude Demir

bilmediğimiz modeller söyleseydiniz?