Görüş Bildir
Haberler
Shakespeare Antolojisine 2 Milyon Dolar

Shakespeare Antolojisine 2 Milyon Dolar

Onedio Medya
27.05.2016 - 22:49

Christie's'de düzenlenen bir müzayedede, Shakespeare'in ölümünden yedi sene sonra basılan 'First Folio'nun ilk kopyalarından biri ABD'li bir koleksiyoncu tarafından 2 milyon 750 bin dolara satın alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

William Shakespeare'in ölümünden 7 sene sonra basılan ve eserlerini toplu halde barındıran 'First Folio' isimli antolojinin ilk baskı kopyalarından biri, önceki gün Christie's müzayede evinde 2.75 milyon dolara alıcı buldu.

İsmini açıklamak istemeyen ABD'li bir koleksiyoncunun satın aldığı kopya, 1623 tarihinde basıldı. 'Macbeth' ve 'Julius Caesar' gibi oyunları ile birlikte 18 oyunu da dahil toplam 36 oyunu içeren baskı, Shakespeare'in birçok oyununun günümüze ulaşmasını sağlayan yegâne sebep olarak görülüyor.

İlk baskıda 750 kopyası üretilen eserden günümüze en fazla 200 tane ulaştığı tahmin ediliyor. Oxford Üniversitesi, nisan ayında İskoç adası Bute'de bulunan bir kopyanın gerçek olduğunu duyurmuştu. Müzayedede satılan kopyanın bu olduğu tahmin ediliyor.

Müzayedeyi yürüten Margaret Ford, 'Shakespeare'in evrenselliği ve zamanın ötesindeki diliyle dünya çapında seviliyor. Bu eserin elimizden geçmesinden çok duygulandım' dedi.

Milliyet Sanat

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
8
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Rain

Bende de iki tane var bunlardan, 10'ar milyon dolar verdiler her birine satmadım.

Suedika

Var ya böyle şeyler için zengin olmak var.