Görüş Bildir
Haberler
Aslı 2 Bin 575 Cumhuriyet Altınını Geri Verecek

Aslı 2 Bin 575 Cumhuriyet Altınını Geri Verecek

Enver K.
18.08.2015 - 16:08 Son Güncelleme: 19.08.2015 - 10:32

Spor Genel Müdürlüğü, milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e, 2011 ve 2012 yıllarında katıldığı uluslararası yarışmalardaki başarıları nedeniyle verilen 2 bin 575 Cumhuriyet altını karşılığı para ödülünü geri alacak. SGM, CAS kararının Türkiye Atletizm Federasyonuna ulaşmasının ardından dava açacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Genel Müdürlüğü (SGM), doping yaptığı için  müsabakalardan 8 yıl men edilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e verilen altınların iadesini isteyecek.

SGM'nin 'Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin  Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik' kapsamında uluslararası organizasyonlarda  elde ettiği madalyalar karşılığında ödül alan Aslı, bunları iade etmek zorunda  kalacak.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) doping yaptığı  gerekçesiyle Aslı Çakır Alptekin'e verdiği 8 yıl hak mahrumiyeti cezasının  ardından sporcuya verilen ödüller, kararın Atletizm Federasyonuna ulaşmasının  ardından istenecek.

Aslı Çakır Alptekin, 2011 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, 2012  Londra Olimpiyatları ve 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın, 2012 Dünya  Salon Atletizm Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazanmıştı.

Milli atlete bu başarıları nedeniyle SGM tarafından 2 bin 575 Cumhuriyet altını karşılığı para ödülü verilmişti. Prosedüre göre, sporcunun doping yaptığının kesinleşmesinin ardından,  yasal olarak ödüllerin sporcudan alınması için dava açılacak.

Prosedürün işlemesi için CAS'ın, Aslı ile ilgili kesinleşen doping  kararını Türkiye Atletizm Federasyonuna iletmesi gerekiyor. Federasyonun kararı  Gençlik ve Spor Bakanlığına bildirmesinin ardından SGM, en geç bir ay içinde  mahkemeye başvurarak, ödül karşılığı paranın iadesi için dava açabilecek. 

Cumhuriyet altını Kapalıçarşı'da saat 16.00 itibariyle 692 liradan satılıyor. 2.575 cumhuriyet altınının mali değeri ise 1 milyon 781 bin TL

Salonun ismi değişiyor

Salonun ismi değişiyor

8 yıllık doping cezası nedeniyle kaybeden Aslı Çakır Alptekin’in adının verildiği İstanbul’daki altetizm salonunun ismi değişecek.

Türkiye’nin atletizm tarihinde kazandığı ilk olimpiyat altın madalyasını CAS Mahkemesi’nden çıkan 8 yıllık cezayla kaybeden Aslı Çakır Alptekin’in adı, spor salonundan da silinecek. 

Ayrıca başta olimpiyat şampiyonluğu olmak üzere devletten aldığı 2550 cumhuriyet altını karşılığı paranın faiziyle geri alınması için harekete geçildi.

Milli atletin 29 Temmuz 2010’dan sonraki derecelerinin silinmesiyle Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluklarını yitirmesi sonrası İstanbul Ataköy’deki “Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin” salonun isminin de değiştirileceği öğrenildi. 

Ancak benzer şekilde doping cezası alan Nevin Yanıt’ın ilk Avrupa şampiyonluğu elinden alınmadığı için Mersin’deki Atletizm Sahası’na verilen ismi değiştirilmeyecek.

Skorer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0