Görüş Bildir
Haberler
Sezon Sonu İle Birlikte Avrupa'dan NBA'e Gitmesi Muhtemel 10 Yıldız Basketbolcu

Sezon Sonu İle Birlikte Avrupa'dan NBA'e Gitmesi Muhtemel 10 Yıldız Basketbolcu

Fulin
18.06.2016 - 23:53

Avrupa'da yorucu bir sezon geride kaldı. Euroleague bu sezon da önceki sezonlar gibi inanılmaz performanslara sahne oldu. Bu sezon Fenerbahçe'nin Euroleague'de final oynaması ile birlikte daha da içselleştirdiğimiz Avrupa basketbolundan önemli yıldızlar sezon sonu ile birlikte Amerika arayışlarını harekete geçirdi. Hem dünya basketbolunun zirvesi olması itibariyle, hem de kazançların yüksek olması sebebiyle bu sezon da Euroleague'in en başarılı oyuncuları NBA'in yolunu tutacaklar. NBA'e gitmesi en muhtemel yıldızları sizler için bir araya topladık. 

Not: Listede CSKA'nın süper yıldızı Nando De Colo ve Olimpiyakos'un efsanevi oyun kurucusu Vassilis Spanoulis olması beklenebilirdi ancak sözleşmeleri sona eren bu dev yıldızlar kulüpleri ile anlaşma tazelediler ve NBA ihtimalinin dışında kaldılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anthony Randolph

1. Anthony Randolph

Loko'nun bu sezon final 4 yapmasında en büyük sebeplerden biri olan Randolph, sezon sonu gelmesi ile birlikte okyanusun diğer kıyısına göz kırpıyor. Geçmişinde çok da parlak olmayan bir NBA tecrübesi olan Randolph, bu geri dönüşü ile kalıcı ve başarılı olmayı planlıyor. Bir diğer taraftan da Real Madrid'in ısrarını da unutmamak lazım.

2. Davis Bertans

2. Davis Bertans

İnanılmaz şutların sahibi Letonyalı Davis Bertans da NBA'e göz kırpan oyunculardan. 2015-2016 sezonunu özellikle Euroleague'de çok iyi geçiren oyunculardan biri olan hem size'lı hem de şutu iyi olan bu özel oyuncunun adı, San Antonio Spurs ile anılıyor. 23 yaşındaki Bertans da bir Amerika macerasına hazır olduğunu her fırsatta belirtiyor. Bu noktada Laboral'in gelecek sezon denge bozucu şutlarda bu oyuncuyu çok araması muhtemel.

3. Justin Hamilton

3. Justin Hamilton

Valencia ile geçirdiği başarılı sezonun ardından adı Barcelona ve Real Madrid ile anılan Hamilton'ın hedefinde NBA'e geri dönmek var. Bu uğurda sahip olduğu Hırvat pasaportuna rağmen olimpiyat elemelerinde takımda yer almayacak. Bu süreci görüşmeler ile geçirecek olan oyuncu, birçok takım ile görüşüyor ve sonuç kaçınılmaz olarak NBA gibi gözüküyor.

4. Malcolm Delaney

4. Malcolm Delaney

Kuban'daki liderliği ile Avrupa basketbolunda bu sezon en çok konuşulan Amerikalı oyunculardan biri olan Delaney, NBA'e göz kırpıyor. Barcelona'nın da bir teklif yapması bekleniyor ancak oyuncu Nets'e daha yakın gözüküyor. Lokomotiv'i final 4'a taşırken yıldızlaşan oyuncu da bu psikolojisi ile NBA'den iyi bir kontrat hak ettiğini düşünüyor.

5. Dario Saric

5. Dario Saric

22 yaşındaki Hırvat yıldız, bu sezon Ivkovic ile çıktıkları yolda başarıyı ve final 4'u hedefliyordu ancak hesaplar tutmadı. Saric, Philadelphia 76ers tarafından zaten 2 senedir takip ediliyordu. Eğer Sixers da onun yeteri kadar olgunlaştığını düşünürse onu gelecek sene NBA'de göreceğiz. Bir çok pozisyondaki yeteneği ile NBA'in ihtiyacı olan oyuncu tipine çok yakın olan Dario da bu konuda gönüllü gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ioannis Bourousis

6. Ioannis Bourousis

Tartışmasız kariyerinin en iyi sezonunu geçiren 32 yaşındaki Yunan oyuncu, Pivot pozisyonunda NBA takımlarının da Avrupa'ya gözlerini diktiklerini düşünürsek, Bourosis'in gitmemesi için herhangi bir sebep yok. Takımı Laboral geçirdiği bu mükemmel sezonun ardından iyi bir kontrat teklif edecektir. Bakalım bu oyuncuyu kim alacak.

7. Gustavo Ayon

7. Gustavo Ayon

Real Madrid'in kulesi Meksikalı pivot, NBA takımlarına göz kırpıyor. Yüksek ücret talebi sebebiyle takımı ile hali hazırda yeni sözleşme konuşulmamış durumda. Önceki NBA kariyeri onu Amerika'ya daha yakın kılıyor. Bir diğer taraftan da CSKA'nın da oyuncu ile ilgilendiği bilgiler arasında.

8. Tomas Satoransky

8. Tomas Satoransky

Bu sezonun en dikkat çekici performanslarından biri de Çek oyuncu Tomas Satoransky'e ait. Barcelona'ya dinamizm ve oyun çeşitliliği getiren bu oyuncunun dış atış sorununu da çözdüğü bu yılki istatistiklerine yansımış durumda. Tam da bu noktada Washington Wizards'ın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek özelliklere sahip olan Tomas, Barcelona ile 3 senelik anlaşmaya sahip. Ancak bu anlaşmadaki özel NBA maddesi ile gidişi güçlü olasılıklar içinde.

9. Bogdan Bogdanovic

9. Bogdan Bogdanovic

Fenerbahçe'yi bu sezon dönem dönem sırtında taşıyan, inanılmaz şutlar ile maçlar kazandıran Bogdan Bogdanovic'in NBA zamanı bir çok otoriteye göre geldi. Phoenix Suns'ın peşinden koştuğu oyuncu, önüne gelen teklifleri değerlendirecek ve kuvvetle muhtemel Arizona çöllerinin yolunu tutacak.

10. Ekpe Udoh

10. Ekpe Udoh

Fenerbahçe ile geçirdiği mükemmel iki kupalı ve final 4'lu sezonun ardından Ekpe röportajlarında çok yorgun olduğunu ve düşünmek istediğini söyledi. Ancak gayet ekonomik bir kontrat ile geçirdiği bu sezonun ardından NBA'den yüksek ücretli bir kontrat istemesi çok normal. Fenerbahçe taraftarı gitmemesi için her yerden Udoh'a baskı yapıyor ancak sezon sonları duygulardan daha çok mantık öne çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
26
17
8
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anonim anonim

Ekpe ve Bogdanovic'in takımda kalmasını isterim. Çok sevdiğim oyuncular, gerçi basketbol takımında sevmediğim oyuncu yok, ama onlar giderse takım biter diye... Devamını Gör

Sevilay

#6 o adam türktür abi

Turgut

Ioannis Bourousis biraz 10'a tamamlamak gibi olmuş heralde.