Görüş Bildir
Haberler
Sezaryen Doğum Hakkında Merak Edilenler

Sezaryen Doğum Hakkında Merak Edilenler

Benan Altunay
24.02.2014 - 11:17 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 12:24

Sezaryen Doğum Hakkında Merak Edilenler

Anne adayları hamile kaldıklarını öğrendikleri andan itibaren hangi şekilde doğum yapacağını düşünmeye başlar. Bebeği ve kendisini tehlikeye atmayan en kolay doğum şeklini bulmaya çalışırlar. Doğum olayı halk arasında yanlış, abartılarak, kulaktan kulağa eksik anlatılan bir olaydır. Çoğunlukla kötü bir doğum hikayesi olan biri başka bir adayı gereksiz yere korkutup telaşlandırabilir. Lakin hamilelik aşaması gibi doğum da her kadın için kişiseldir ve birbirinden farklı şekilde gelişebilir. Önemli olan kişinin kendi psikolojisi tanıyarak kendisi ve bebeği için en doğru olan doğum şeklini tercih etmesidir.

Gebelik sürecinin gidişatı doğum şeklinin belli olması açısından önemlidir. Örneğin yüksek kilodaki bebeklerin doğum şekli genelde sezeryandır. Ya da ters duran, gebeliğin sonlarına doğru başaşağı dönmesi gereken lakin dönmeyen bebeklerin doğum şekli de sezeryandır. Sezeryan doğum literatürde prenses doğum olarak da adlandırılır. Sezeryan doğum “prenses doğum”da denilmesinin nedeni kolay ve acısız bir doğum olmasıdır. Sezeryan doğum bir karın ameliyatı olup gebe kadının kasıklarından yatay bir kesik ya da nadiren dikey bir kesik atılarak bebeğin oradan çıkarılması işlemidir.

Sezaryen doğum sırasında en dıştan en içe doğru kesilen katmanlar şöyledir; en dış cilt, cilt altı yağ doku, kas kılıfı, karnın ön duvarındaki kas, karnın zarı, rahimin çevresinde bulunan zar, rahim kası ve amniyon kesesi....

haber kaynağı: 724saglik.org

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın