Görüş Bildir
Haberler
Serdar Akinan Serbest Bırakıldı

Serdar Akinan Serbest Bırakıldı

Emre Ordu
19.04.2023 - 23:14 Son Güncelleme: 20.04.2023 - 11:25

Muhammed Yakut ile ilgili yaptığı yayınlar nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

YouTube'da 'Delilerin Delisi' isimli kanalda paylaştığı videolarla gündeme gelen Muhammed Yakut ile ilgili yaptığı yayınların ardından bugün erken saatlerde Çanakkale'de gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece haftada iki kez imza adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci Serdar Akinan, Youtube’da 'Delilerin Delisi” isimli kanalda yayınladığı videolarla iktidar mensuplarını ve onlara iş yakın iş insanlarını hedef alan Muhammed Yakut hakkında yayınlar yapmaya başlamış ve Yakut'un iddialarını gündeme getirmişti.

Akinan, bugün sabah erken saatlerde Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alındığını duyurmuştu. Akinan daha sonra İstanbul'a sevk edilmişti. 

Akinan’ın avukatı Serkan Günel, Akinan’ın “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması ile gözaltına alındığını duyurmuştu. Akinan'ın gözaltına alınmasına meslektaşlarından ve siyasetçilerden yoğun tepki gelmişti. 

Akinan, Emniyette verdiği ifadesinde 'Ülkemiz, tarihinin en kritik seçimine giderken dile getirilen bu kadar ağır iddiaların sorgulanması bir gazetecinin asli görevidir. Ben işimi yaptım' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
17
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Kaya

Kalemin hep doğruları yazsın geçmiş olsun.

Kahraman taş

Ülkenin tüm basın emekçilerine özgürlük olması temennisiyle geçmiş olsun Serdar Akinan. İsimleri geçenler la ilgili her hangi bir şey 15 Mayıs'a kadar nasıl ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Adaleti sosyal medyadan beklemek ne acı,sabahtan beri devam eden yoğun eleştirilerin sonucu diye düşünüyorum.