Görüş Bildir
Haberler
Serbest Bırakılan İki İşçi Türkiye'de

Serbest Bırakılan İki İşçi Türkiye'de

ATKN
17.09.2015 - 13:34

Irak'ta iki hafta önce Şii bir grup tarafından kaçırılan 18 Türk işçiden dün serbest bırakılan ikisi Türkiye'ye geldi. İşçilerden Necdet Yılmaz. arkadaşlarının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiden, Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, serbest bırakıldıktan bir gün sonra İstanbul'a geldi. İşçilerden Necdet Yılmaz, uçaktan indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı; 'İyiyiz, diğer arkadaşların kurtulmasını istiyoruz' dedi. Yılmaz, halen kendilereni kaçıran Şii grubun elindeki 16 arkadaşının sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi. Grubun kendilerine iyi davrandıklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

2 Eylül sabahı Irak'ın başkenti Bağdat'ta, 18 Türk işçi yüzleri maskeli, askeri üniformalı kişiler tarafından kaçırılmıştı. İki işçi Çarşamba günü Irak'ın güneyindeki Basra kenti yakınlarında serbest bırakılmıştı. 2 Eylül Çarşamba sabaha karşı kaçırılan Nurol İnşaat firması çalışanı 18 Türk, Sadr bölgesindeki Habibiye'de stadyum inşaatında görevliydi. Üçü mühendis, on dördü işçi ve biri de muhasebeci olan Türklerin yanında bulunan Iraklı güvenlik görevlileri, olayın ertesi günü elleri ve ayakları bağlı halde bulunmuştu. 

Kendilerine Ölüm Mangası adını veren Şii bir grup, işçileri kaçırdıktan 9 gün sonra bir video yayınlayarak taleplerini iletmişti. Grubun talepleri arasında, Kürt petrolünün Türkiye’den ihracatını durdurmak, Suriye'de Ceyş-ül Feth'in (Fetih Ordusu) Fua ve Kefreyya'daki kuşatmalarını kaldırmasını sağlamak ve silahlı kişilerin Türkiye’den Irak’a geçmesini engellemek vardı.

DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0