Görüş Bildir
Haberler
Sera Kadıgil Kimdir, Kaç Yaşında? Saliha Sera Kadıgil Sütlü Nereli?

Sera Kadıgil Kimdir, Kaç Yaşında? Saliha Sera Kadıgil Sütlü Nereli?

Sera Kadıgil ile ilgili bir son dakika gelişmesi gündeme geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Kadıgil'in hayatı merak ediliyor. Peki Sera Kadıgil kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sera Kadigil Sütlü Kimdir?

Sera Kadigil Sütlü Kimdir?

Sera Kadıgil Sütlü, 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da doğdu. 2003 yılında Vefa Lisesinden mezun olduktan sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Yüksek lisans tezini, Londra Queen Mary Üniversitesindeki araştırmaları sonrasında sinema eserleri üzerine yazdı. İstanbul Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Kültür ve sanat hukuku ile fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar konularında uzmandır.

Avukatlık stajını Ergenekon kumpası davalarında tamamladı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun ve sendikanın kurucu avukatlığını ve baş hukuk müşavirliklerini yürüttü.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu ve son 3 dönemdir Parti Meclisi Üyesi olarak görev aldı.

Sera Kadigil Sütlü CHP'den İstifa Etti

Sera Kadigil Sütlü CHP'den İstifa Etti

CNN TÜRK'ten Mustafa Berber Sera Kadıgil'in istifasıyla ilgili, 'CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü CHP'den istifa etti. Ve bundan sonra siyasi yaşamına Türkiye İşçi Partisi'nde devam edeceğini açıkladı. Sera Kadıgil'in bu istifasıyla birlikte CHP'nin Meclis'teki koltuk sayısı 135'e düşerken TİP'in koltuk sayısı da 4'e yükselmiş oldu.Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre; Sera Kadıgil'i yaklaşık 1 aydır ikna etmeye çalışıyorlardı. Bu talebini dile getirdikten sonra ancak sonrasındaysa istifa kararını aldı. İstifa kararında da bazı gruplaşmalar olduğunu ve kendini yalnız hissettiğini dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın