Görüş Bildir
Haberler
Senin En Seveceğin Tatlıda Olmazsa Olmaz Şey Ne?

etiket Senin En Seveceğin Tatlıda Olmazsa Olmaz Şey Ne?

Selluka
13.02.2021 - 12:00

Tatlı, tatlılar... Sütlü, şerbetli, fındıklı, fıstıklı, çikolatalı... Yaşımız kaç olursa olsun, en büyük zaafımız. Kimimiz sütlü severiz, kimimiz çikolatalı... Bu testimizde senin en seveceğin tatlıda olmazsa olmaz şeyin ne olduğunu birlikte öğreneceğiz. Hazırsan başlayalım! :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak, ayda kaç kez tatlı yersin?

2. Sana göre tatlı yapımı için gerekli olan en önemli materyal nedir?

3. Tatlıyı nasıl seversin?

4. Bir tatlı olsan hangisi olurdun?

5. Hangi görsel ağzını sulandırıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi tatlı tabağı sana hitap ediyor?

7. Peki son olarak aşağıdakilerden hangisi en büyük zaafın?

Antep Fıstığı!

Antep Fıstığı!

Bu güzelliğe kayıtsız kalmak ne mümkün! Yeşilin en güzel tonuyla bezenmiş bir baklavada, yaş pastada ya da mis gibi kokan bir sütlü tatlının üzerinde fıstığı görünce sen de sakin kalamıyorsun biliyoruz... Neticede fıstık girdiği her yeri güzelleştiren bir yemiş. Mesela baklavanın içerisinde şerbetle buluşmuş fıstığın tadı bambaşkadır. Isırdığınızda çıtırdayan ince hamuru, fıstıkla karıştığında tarifi imkansız bir tat çıkar ortaya. Bizim yazarken ağzımız sulandı, sen de okurken en yakın baklavacı nerede onu düşünüyorsun muhtemelen. Ama az az, ara sıra yemeye çalış fıstık aşığı! :)

Krema!

Krema!

Selam krema aşığı! Sen de bizdensin. :') Ağızda dağılan yoğun krema, hangi pastanın içinde olursa olsun çok güzel değil mi ya... E tabii taze olması şartıyla. Mesela yumuşacık, bol kremalı bir yaş pasta ya da arasından taşmış yoğun kremalı bir ekler... Bu mutluluğun tarifi değil de ne ? Neyse biz seni kremalı baş başa bırakalım.

Süt!

Sen de gönlünü sütlü tatlılara kaptırmışsın. Süt sevmeyen insanların bile bayılarak yiyeceği bu muhteşem tatlılar bizi de mest ediyor! Sütlaç, Tavuk Göğsü, Güllaç, Trileçe ve daha birçok sütlü güzelliğe gönül verenler için tatlı ailesinde özel bir yeri vardır bu lezzetlerin. Biliyoruz sen de bu tatlılar hafif olduğu için bazen duracağın yeri kaçırabiliyorsun. Ama rahat ol, bunu zaman zaman hepimiz yaşıyoruz...

Çikolata!

Çikolata!

Resmen çikolataya aşıksın! Beyazı, sütlüsü, bitteri nasıl da yakışıyor tatlılara, di mi? Bazen sonrası pişmanlık olsa da tatlıların arasında çikolata komasına girmişçesine kendini kaybedebiliyorsun. Ama hepimizde vardır bu yaramaz çocuk tavırlar. Modun düşükken, canın sıkkınken  ya da regl dönemindeyken bu tatlılarla resmen aşk yaşıyorsun. Sen de haklısın, içinde çikolata her şey, ardından mutlaka mutluluk getirir. Devamke!

Şerbet!

Şerbet!

Sen tam bir şerbetli tatlı aşığısın! Tatlının hası, yedikçe yedirteni şerbetli tatlılar, senin de kalbini fethetmiş. Şerbeti insanın içini yaksa da yazın yanında buz gibi bir dondurma, kışın tavşan kanı çayla lezzet şölenini dört mevsim yaşıyoruz!  Yalnız bizden söylemesi şerbetli tatlıya zaafı olan insanın, her tatlıya zaafı vardır. Baklava, Şekerpare, Revani...Saymakla bitmez şerbetli tatlılar...Bu yüzdendir ki şerbetli tatlıların birçoğumuzda yeri çok ayrıdır. Ama bizden söylemesi ipin ucu kaçarsa kilolarla başın derde girebilir. Yine ye tabiiki ama kontrollü ye. :)

Limon ve beyaz çikolatanın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan Hanımeller’in Limonlu ve Beyaz Çikolatalı kurabiyesi çıktı!

Limon ve beyaz çikolatanın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan Hanımeller’in Limonlu ve Beyaz Çikolatalı kurabiyesi çıktı!

Kıyır kıyır, pastane işi, ağızda dağılan enfes bir lezzet!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
389
233
96
77
19
17
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın