Görüş Bildir
Haberler
Seni Hayatta En Çok Mutlu Edecek Mesleği Söylüyoruz!

etiket Seni Hayatta En Çok Mutlu Edecek Mesleği Söylüyoruz!

Gerçekten sevdiğiniz, hem hayallerinizle, hem de karakterinizle örtüşen bir meslek dalında çalışıyorsanız gerçekten de epey şanslı bir azınlıktasınız. Bir çoğumuz gerek eğitim sistemi, gerek aile baskısı, gerek başka türlü dış etkenler sebebiyle ne yazık ki bu şansı bulamıyor. Kim bilir şu an ne iş yapıyorsunuz; ya da hangi bölümde okuyorsunuz. Peki acaba aslında hangi meslek için yaratılmıştınız? Buyrun bakalım; testi çözüp birlikte görelim!

1. Nasıl bir ortamda çalışmak isterdin diye sorarak başlayalım.

2. Şu an kendi işini mi yapıyorsun?

3. Yaratıcılık seviyene dürüstçe bir puan vermeni istesek, kendine puanın 1 ve 10 arası kaç olurdu hadi söyle!

4. Bu yılbaşında kendine bir hediye alacak olsan bu ne olurdu?

5. Yakın çevrendeki insanlar seni tanımlamak için en çok bunlardan hangisini kullanır dersin?

6. Bu müzik türlerinden hangisini diğerlerinden daha çok seversin?

7. Peki hayalindeki iş için kendine bu listeden bir ortak seçecek olsan bu hangisi olurdu?

8. Şimdi de kendini en özdeşleştirdiğin hayvanı seç!

9. Bitirmek üzereyiz. Senin bakış açına göre, sana bu sıfatlar içinden en uygun düşen hangisidir?

10. Son soru: Bu görsel sana şunlardan hangisini daha çok çağrıştırdı?

"Doktor" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Doktor" olmak seni çok mutlu ederdi!

Sen sorumluluk sahibi olduğun kadar idealist, dikkatli ve ayrıca dirayetli bir kişiliksin. Yeni şeyler öğrenmek bir yana, insanlara yardım etmeyi ve sorun çözmeyi çok seviyorsun. Zorluklardan kaçmak yerine, inat ve kararlılıkla üzerine gitmeyi, bu esnada mantığınla hareket edip bilgi birikimini kullanmayı seviyorsun. Çalışkansın; ve ne yalan söyleyelim kendini başarılı görmek de senin için çok önemli bir motivasyon kaynağı. Doktor olsaydın bunu büyük bir keyifle yapacağından eminiz.

"Bilim insanı" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Bilim insanı" olmak seni çok mutlu ederdi!

Son derece analitik bir zekan olması bir yana, bilgiye hayli meraklı, hatta açsın. Disiplinlisin ve bir şeye dikkatini verdiğin zaman kolay kolay senin dikkatini dağıtabilmek mümkün değil. Şüphecisin; körü körüne sana söylenene inanmaktansa araştırmayı tercih edersin. İnsan zihninin muazzamlığına inanıyorsun ve çok daha iyisini yapabileceğini sen de biliyorsun. Tıp, zooloji, astronomi, vb; en ilgini çeken alanda bilim insanı olarak çalışmak seni ziyadesiyle mutlu ederdi.

"Astronot" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Astronot" olmak seni çok mutlu ederdi!

Bulunduğu yere sığamayan, rutinlikten ve besleyici olmayan sohbetlerden çabuk sıkılan bir yapın var. Kafana koyduğun konuda azim ve inatçılık da senin baskın özelliklerinden. Meraklısın; keşfetmeyi seviyorsun. Her ne kadar bu huyun zaman zaman başına olmadık işler açsa da sen kendini böyle seviyorsun; bu sensin, ve bu yönünü doyuramazsan mutsuz olacağını çok iyi biliyorsun. Senden çok iyi bir astronot pekala olabilirdi!

"Öğretmen" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Öğretmen" olmak seni çok mutlu ederdi!

Merhametli ve duyarlı bir kişiliğin ile ruhun, aynı zamanda da hem didaktik, hem idealist bir yapın var. Muhtemelen konuştuğu ortamda kendini dinletebilen bir konuşmacısın; yani ikna kabiliyetin yüksek. Ve bununla beraber, dinleyebilme gibi yüksek bir erdeme de sahipsin. Yardım etmeyi seviyorsun ve bilginin paylaşıldıkça çoğalacağına inananlardansın. Tek bir kişiye bile yeni bir şey öğretebilsen, bundan mutluluk duyarsın. Öğretmen olsan bizce fazlasıyla mutlu olurdun.

"Şef aşçı" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Şef aşçı" olmak seni çok mutlu ederdi!

İşte tam sana hitap edebilecek bir şey. Yepyeni şeyler denemek, cesaretle denenmemiş olanın üzerine gitmek, renkleri harmanlamak, yaratıcılığını konuşturmak; ve daha da önemlisi, yaptığın şeyi deneyen insanların mutlu olduğunu görmek. Klasiğe saygılı, yeniliğe açık. Tabii sen tüm bu füzyonun nasıl sabır ve titizlik gerektirdiğinin de gayet bilincindesin. Elinin ayarı, gözünün kararı kesinlikle bir sanat icra edesin diye gelişmiş; ve yemek yapma sanatı da seni çok ama çok mutlu ederdi bizce.

"Hukukçu" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Hukukçu" olmak seni çok mutlu ederdi!

Adaletin, hakkın, hukukun insanısın; oldum olası böyleydin. Senin o terazi dengesinin bozulmasına tahammülün yok. Kime olduğu fark etmez, haksızlık varsa senin dengen şaşar, moralin bozulur; iş yapamayacak kadar dikkatin dağılmış hale gelirsin. Bazen takıntılı derecede düzenlisin; ve en yakının söz konusu olsa bile objektif olmak zorunda hisseden bir yapın var. Düşünmeden alınmış, empati yoksunu kararlar da pek sana göre diyemeyiz. Sen basbayağı bu dünyaya hukukçu ol diye gönderilmişsin...

"Sanatçı" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Sanatçı" olmak seni çok mutlu ederdi!

Sen inşallah müthiş yaratıcı potansiyelini ve hayal gücünü bir şekilde kullanabildiğin bir iş kolunda çalışıyorsundur! Aksi halde sendeki cevherin harcandığını düşünerek üzüleceğiz doğrusu. Senin muhtemelen oldum olası yazma çizme işleriyle aran iyi oldu. Yaratıcı ve aynı zamanda estetiği önemseyen bir zihnin var. Sen kesin konuşurken aklından geçenleri kağıtlara karalayarak anlatmayı da seviyorsundur. Çünkü tabiatın öyle; durduğu yere sığamayan, çıkıp özgür kalacak yer arayan bir zihin. Sanatçı olmak sana kesinlikle çok iyi uyardı.

"Mimar" olmak seni çok mutlu ederdi!

"Mimar" olmak seni çok mutlu ederdi!

Detaycı, idealist, biraz kuramcı, kendi elini attığı işte illa mükemmeli arayan ve ayrıca takıntılı biri olduğunu söylemek hiç zor değil. Bir sorunu çözmüş olmak için çözmek sana göre değil. Sen onun detayına, önüne, arkasına, estetiğine mutlaka dikkat edersin. Seni ve karakterini net yansıtan bir tarzın olsa da, asla at gözlüklü değilsin; bir gözün devamlı ilgi alanların dahilindeki yeni trend ve çözümlerde. Hem sanatın, hem analitiğin insanısın diyelim; ne güzel bir denge! Mimar olsan bizce çok severek yapardın.