Görüş Bildir
Haberler
Seni Bu Hayatta Ne Zorluyor?

Seni Bu Hayatta Ne Zorluyor?

Her geçen gün daha zor bir güne uyanmamız bize eziyet gibi gelebilir. Hayat giderek zorlaşırken bunu kolay hale getirecek şeyler peşinde koşarız sürekli. Seni bu hayatta ne zorluyor?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim!

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım sen hayatından ne kadar memnunsun? (1=en az, 5=en çok)

4. Peki memnun olmamanın nedeni neyle ilgili?

4. Peki memnun olmamanın nedeni neyle ilgili?

5. Hayatında bir şey değiştirmek zorundasın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sence sen şanslı biri misin?

7. Diyelim ki hayatında çok zor bir dönemden geçiyorsun. Bu dönemi kimin desteği ile atlatırsın?

8. Son olarak sence insanı mutsuzlaştıran şey nedir?

Seni zorlayan şey hayatındaki insanlar...

Seni zorlayan şey hayatındaki insanlar. Sana destek olmak yerine köstek olan kişiler var hayatında. Senin hayatını da bu kişiler zorlaştırıyor. Her fikrine karşı bir engel oluşturan veya yeteri kadar destek göstermeyen kişilere karşı tahammülün azalmış durumda. Gördüğün bu muamele de senin giderek o ortamdan uzaklaşmana neden oluyor. Kendini soyutladığın ama yine de onlarsız yapmadığın bir çevreye sahipsin. Yani ne onlardan vazgeçebiliyor ne de onlarla yapabiliyorsun. Sen insanlara yol gösterici olabilen birisin. İhtiyacı olan herkesin yanında bulunmaya çalışıyorsun. Aynı şeyin sana yapılmadığını görmek ise seni hem üzüyor hem de sinirlendiriyor. Ne kadar sinirlensen de yine kendini onların yanında buluyorsun. Seni zorlayan ve zaten zor olan hayatın biraz daha zorlaştırmasına neden olan kişiler hayatında her zaman olacak. Sen bununla nasıl baş edebileceğini öğrendiğin zaman aslında bir şeylerin işleyişini öğrenmiş olacaksın. Hayatta bazı kurallar vardır. Karşına hem seni destekleyip, büyümeni sağlayan insanlar olduğu kadar sadece engel olup büyümeni istemeyen insanlar da olacak. Sen bunları idare edebildiğin sürece hayatındaki zorlukları hafifletmiş olacaksın.

Seni zorlayan şey hayatın koşulları...

Seni zorlayan şey hayatın koşulları... Hayatın karşına çıkardığı, yaşadığın ve yaşamak zorunda olduğun her şey seni zorluyor. Senin seçmedin ama bir şekilde başına gelen her şeye karşı 'Neden?' diye yaklaşıyorsun. 'Bir sebebi olmalı.' dediğin her şeyi çok fazla düşünüyorsun. Ya bunu daha fazla düşünerek kendine zarar veriyor ya da düşüncelerini artık durdurman gerektiğini biliyorsun. Sen ne zaman bir şeyleri yoluna koyduğuna düşünsen de karşına yeni bir şey çıkıyor ve o zaman da onunla mücadele etmeye başlıyorsun. Hayatının ne zaman tam anlamıyla düzene gireceğini bilmediğin gibi sürekli de onun için çabalıyorsun. Seni zorlayan bu şeylerin hepsinin sonunda seni bir yere getirmek için olduğunu fark edeceksin. Şimdi her ne kadar isyan etsen de aslında yaşadığın şeylere dönüp baktığında ne kadar değiştiğini ve aslında ne kadar güçlü biri olduğunu anlayacaksın. Seni zorlayan şeylerin hepsinin seni büyüttüğünü göreceksin. Hayatın koşulları senin istediğin şekilde ilerlemiyor olsa da yine de umudunu kaybetmeyip bir şeyleri değiştirmeye çalışan birisin.

Seni zorlayan şey yine sensin...

Seni zorlayan şey yine sensin. Hayatında sana yetmeyen ve sürekli ilerlemeni isteyen şey sensin. Bir şeyler için sürekli çabalamalı ve durmadan ilerlemelisin. Biraz mükemmeliyetçi biraz da kusursuzluk arayan birisin. Hayatında hiçbir problem olmasını istemediğin gibi hayatında problem olacak şeylere de müsaade etmiyorsun. Yani sıkı bir kontrol içindesin. Kendini ve hayatını kontrol ediyorsun. Bir şeyleri akışına bırakmıyorsun. Duygularını bile yeteri kadar gerçek yaşamıyorsun. Sürekli bastırdığın ve dilediğin gibi yaşayamadığın her şeyin daha sonra daha büyük bir şekilde karşına çıkacağını bilmiyorsun. Şimdi ağlaman gerekiyorsa ağlamalı, üzülmen gerekiyorsa üzülmelisin. Bunu ertelersen daha sonra karşına daha büyük bir şekilde çıkacak. Mutlu olacağın şeyi biliyorsun ama ona yaklaşmak istemiyorsun. Kendi mutluluğun yerine başkalarının mutlu olmasını tercih ediyorsun. Bu şekilde yaşadığın hayatın zor olması çok normal. Biraz kendini rahat bırakmalı ve sürekli bir denetim içinde olmamalısın. Bazen hata yapmalı bazen yanlış yapmalısın ki doğruyu daha net bir şekilde görebil. Kendini yanlışlardan sakınırken gerçekten en doğru ne yanlış bunu fark edemez hale gelmişsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
14
12
6
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Koç

Cinsiyet seçeneği de kendi içinde bir algı testi olsa gerek. (Evet erkek fotoğrafını görüp sazan gibi kadını seçtim.)

Tuğçe

Erdoğan çıktı

Diğdem Çakır

Teste gerek yok Akrabalarım Türkiye Ekonomi Yaşadığım yer Birazcıkta ailem Birde lanet sınavlar

Diğdem Çakır

deniyorum abim😅