Görüş Bildir
Haberler
Senaristlerin Gizlediği İpuçlarını Görünce Şaşkına Döneceğiniz Bir Zamanlar Fırtına Estiren 15 Efsane Film

Senaristlerin Gizlediği İpuçlarını Görünce Şaşkına Döneceğiniz Bir Zamanlar Fırtına Estiren 15 Efsane Film

Melis Camuş
27.06.2020 - 16:15 Son Güncelleme: 27.06.2020 - 16:35

Harry Potter'daki detaylar gerçekten şaşırttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüzüklerin Efendisi

1. Yüzüklerin Efendisi

İlk film boyunca, Boromir Gondor sembollerinden oluşan bir kalkan takıyordu. Boromir'in ölümünden önce Aragorn, Gondor'un düşmesine izin vermeyeceği ile ilgili ona söz vermişti. Boromir bu sözü duyduktan sonra, Aragorn'u kral olarak kabul etti. Boromir öldüğünde onun kalkanını kendi koluna taktı. Bu sahne filmin sadece iki saniyelik bir sahnesi olsa da büyük önem taşıyor. Bundan sonraki tüm savaş sahnelerinde Aragorn'un bu kalkanı taktığı görülüyor.

2. Harry Potter ve Melez Prens

2. Harry Potter ve Melez Prens

Harry Potter'ın ilk iki filminde 'quidditch' oyununda kimsenin forma numarası olmadığı biliniyor. İlk kez üçüncü film olan Azkaban Tutsağı'nda numaralar veriliyor. Harry'nin numarası aynı zamanda Voldemort'un 7. hortkuluğu olarak biliniyor.

3. O

3. O

Filmdeki 'Pennywise' karakteri kurbanlarını tüm film boyunca izliyor. Bazen en olur olmadık yerlerde ortaya çıkıyor. Ne karakterler, ne de seyirciler bunun farkında bile değiller.

4. Joker

4. Joker

Filmdeki bütün saatler 11:11'e ayarlanmış durumdalar. Hayranlarının bununla ilgili birkaç teorisi bulunuyor. Bazıları saatin oynanamamasının sebebini, tüm olayların Arthur'un kafasında gerçekleşmesi olarak belirtiyorlar.

5. Korku Seansı 2

5. Korku Seansı 2

İnsanları dehşete düşüren şeytanı alt edebilmek için ona ismiyle seslenmeniz gerekir. Filmde 'Valak' ismi kitaplığa yerleştirildiği halde oyunculardan hiçbiri bunun farkında bile olmamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Coco

6. Coco

Filmde ölülerin yaşadığı alanda oldukça eski bir teknoloji kullanılıyor. Buna örnek olarak 80'lerde kullanılan 'Macintosh' bilgisayarı verilebilir. Bu, o zamanlar Apple firmasının ürettiği ilk kişisel bilgisayardı ve Steve Jobs Apple'dan 1985'te ayrıldıktan sonra, 1986'da Pixar şirketini satın almıştı. Coco'da bu bilgisayar 31 yıl sonra yeniden gün yüzüne çıkmıştır.

7. Harry Potter ve Sırlar Odası

7. Harry Potter ve Sırlar Odası

Gilderoy Lockhart'ın saçı da tüm başarıları kadar sahteydi. Kenarda bu sahteliği belirtmek için sembolik bir peruk bulunuyor.

8. Harry Potter ve Ateş Kadehi

8. Harry Potter ve Ateş Kadehi

Filmde, ölüm çemberleri final filminden iki seri önce belirmeye başlıyor. Aslında 2007 de karşılaşılacak olan bu çemberlerden, 2005'te bahsederek yapımcılar J.K Rowling'in planlarından haberdar olduklarını göstermiş.

9. Tam Gaz

9. Tam Gaz

Grafiti ve diğer işaretler, şarkı kulaklıkta çalmaya başladıktan sonra sözleri tekrar ediyor.

10. 'Kill Bill: Vol.1'

10. 'Kill Bill: Vol.1'

Birinci filmde Uma Thurman'ın karakterinin adı filmin sonuna kadar belirtilmiyor. İkinci filmde ismin ortaya çıktığı sanılsa da, ilk filmin pasaport sahnesinde Tarantino aslında her şeyi gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ters Yüz

11. Ters Yüz

Pixar animasyonlarında benzer yemek kaplarını görürsünüz. Bazı hayranları bunun tüm animasyonların aynı dünyada çekildiğini göstermek için yapıldığını söylüyorlar.

12. Kapışma

12. Kapışma

Filmde Avi bir takma ad. Karakter'in gerçek adı Abraham Denovitz. Burdan bu ismin filmde bulunan New Yok'taki kuyumcu ile, Londra'da kuyumcu olan Dug Denovitz ile bağlantılı olduğunu görebiliyoruz.

13. Ben Efsaneyim

13. Ben Efsaneyim

Filmde terk edilmiş şehir olan New York'ta asılı posterler duruyor. Bunlardan biri de Batman vs Superman: Adaletin Şafağı posteri. Warner Bros bu afişi Ben Efsaneyim'de yayınladıktan tam dokuz yıl geçene kadar filmi çıkarmasa da, yapımcılar çoktan filmi yapmayı düşünüyordu.

14. Alacakaranlık: Yeni Ay

14. Alacakaranlık: Yeni Ay

Bella, Edward ondan ayrıldıktan sonra aylarını camın önünde geçirirken arkadaşlarının resimleri de teker teker yok oluyor. Bu senaristlerin, Bellla'nın hayattan tamamıyla koptuğunu belirtmelerinin bir şekli olarak yorumlanmış.

15. Beşinci Element

15. Beşinci Element

Filmde beşinci element, şeytanla savaşabilmek için dünyadaki dört elementle birleşmek zorunda. Filmin başında görünen hiyerogliflerin her biri beş çizgiden oluşuyor. 5 numaranın birden fazla sahnede görünmesinin tek sebebi bu. Leeloo'nun kolunda dört elementten oluşan dövme bu sayede mantıklı geliyor. Fakat beş değilde altı çizgili olmasını hayranları, yapımcıların hatası olarak yorumlamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunlara da göz atabilirsiniz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
40
21
17
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özgün Den

Harry Potter serisinin altıncı filmi Azkaban Tutsağı değil Melez Prens’tir.

Alacakaranlık da o sahneyi görünce hemen kafam da there is a possibility çalıyo jdjdjdjd

Pasif Kullanıcı

#13 animasyonu var zaten bunun. Muhtemelen animasyonun çıktığı tarihle aynı zamanda çekilmiş ben efsaneyim. Reklam amaçlı olabilir