Görüş Bildir
Haberler
Sen Neden Kilo Alıyorsun?

Sen Neden Kilo Alıyorsun?

Nisanur Gölen
18.09.2023 - 17:02

Merhabalar 😉 Sen neden kilo alıyorsun hiç merak ettin mi? 

Eee hadi o zaman testee!!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak cinsiyetini seçmekle işe başlayalım.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Yemekle aran nasıl?

4. Sonsuza kadar yiyebilirim dediğin bir yiyecek var mı?

5. Peki tam tersi. Yani sevmediğin/ yiyemediğin yiyecek var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyet yapar mısın?

7. Psikolojin yemeni etkiler mi?

8. Bu vücut tiplerinden hangisi senin vücut tipine daha yakın?

9. Bu atıştırmalıklardan hangisi seni cezbetti?

10. Tatlı olarak hangisini seçerdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çünkü sen yemeyi çok seviyorsun..

Seninle yemek, adeta ayrılmaz bir ikili olmuş durumda. Yemek olmadan bir seni düşünmek neredeyse imkansız. İster canın sıkkın, ister neşeli, belki de yorgun olsun; bir tabak yemek her zaman seni kendine getirir, enerjini tazeleyerek güne devam etmeni sağlar. 

Mutfakta geçirdiğin saatler, adeta bir hobiye dönüşmüş durumda. Öyle ki bazen bir film açar, bir yandan lezzetli bir şeyler yerken bir yandan da favori filmini izler, kendini şımartırsın. Bu durumda kilo almanın kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz canım benim 😉 Ancak biraz kendini sınırlasan, belki de biraz daha dikkatli ve bilinçli bir beslenme düzeni benimsesen, kilo vermek senin için hiç de zor olmayacak. Emin ol, bu konuda sana güveniyoruz! 

Sana birkaç ipucu verecek olursak; yemek günlüğü tutmak neyi ne kadar yediğin konusunda sana fikir verebilir. Ayrıca yiyeceğin yemekler önceden belli olursa da kafan daha rahat eder ve o yiyecekler dışında kaçamak yapmamaya gayret edeceğini düşünüyoruz! Ee o zaman sana kolay gelsin😍

Üzgünüz ama biraz tembellik ediyor olabilir misin?

Hayatının bir film şeridi gibi monoton bir şekilde ilerlediğini düşünüyor musun? Öyleyse, seninle aynı fikirdeyiz! Çünkü senin günlük rutinin, kanepe ve televizyonun büyülü dünyası ile birkaç atıştırmalığın çekici çağrısına kapılmaktan ibaret. Dikkatini çekmek isteriz ki, bu atıştırmalıklar senin en iyi dostun olabilir, ama aynı zamanda en büyük düşmanın da olabilirler.

Bir an dur ve dışarıya bak, hava adeta nefes almak için çağırıyor seni. Dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapmanın sana ne kadar iyi geleceğini bir düşünsene! Hem biraz hareket etmiş olursun, hem de kilo almayı engellemiş olursun.

Unutma, hayatın sadece kanepe ve televizyonla sınırlı olmamalı. Biraz hareket, biraz temiz hava ve biraz da değişiklik sana iyi gelecek. Kendine bir iyilik yap ve bu monotonluktan bir an önce kurtul. Çünkü hayat, yaşamaya değer ve her anı dolu dolu geçirmek için seni bekliyor!

Kilo alıyorsun çünkü düzeni bir türlü sağlayamıyorsun.

Hayatının ritmi, kilo almanın en büyük suçlusu. Her günün bir öncekinden farklı, bir düzensizlik fırtınası içerisinde yaşıyorsun. Bir gün diyet yapmaya karar verirken, ertesi gün bu kararını çoktan rafa kaldırmış oluyorsun. Bu kararsızlık, canını daha da çok yakacak gibi görünüyor. 

İstikrar, senin için bir sorun olabilir ama bizce olmamalı. Aksi takdirde, kiloların kontrolünü kaybedip, başını alıp gidebilir. Sonra çok üzülürsün. Bugünden itibaren düzenli bir yaşam sürmeye başlarsan, kendine en büyük iyiliği yapmış olursun. Örneğin; gününü planlamak için birçok uygulamadan yararlanabilirsin. Buzdolabının üzerine yemek menünü asmakla işe başlayabilirsin. Motivasyon için motivasyon videoları izleyebilirsin. 

Eğer bir yardıma ihtiyaç duyarsan, her zaman burada olduğumuzu unutma. Hadi bakalım, seni daha kararlı ve planlı görmek istiyoruz!

Diğer test içerikleri ilgini çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
33
16
12
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rauf Kaya

Aynen biraz tembellik var bende

Mustafa Mustafa

Kilo alıyorsun çünkü düzeni bir türlü sağlayamıyorsun.

Sarp Saat

Düzeni saglaman basit adımsayar al calori ölçer de var onda kalorisi sana uygun yiyecekleri seç ondan sonra harcadığın kaloriden aldığın kalorinin daha fazla... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Çünkü sen yemeyi çok seviyorsun.