Görüş Bildir
Haberler
Evet / Hayır Testine Göre Diyetine Eklemen Gereken Besini Söylüyoruz!

Evet / Hayır Testine Göre Diyetine Eklemen Gereken Besini Söylüyoruz!

Nisanur Gölen
15.09.2023 - 14:46

Merhabalar 😊 Bugün sana sorular soracağız ve sorulara verdiğin yanıtlar evet yada hayırsa diyetinde yer alması gereken yiyeceği söyleyeceğiz. Bu testin eğlence amaçlı olduğunu unutma 😉 Hazırsan başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hiç moda diyeti denedin mi?

2. Hiç vegan ya da vejetaryen oldun mu?

3. Hiç yemek kavgasına girdin mi?

4. Egzersiz yapıyor musun?

5. Seçici bir yiyici misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Garip yemek kombinasyonların var mı?

7. Yemek paylaşmayı sever misin?

8. Hayatın boyunca tatlılardan vazgeçebilir misin?

9. Meyve ve sebze yer misin?

10. Herhangi bir yiyeceğe alerjin var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin diyetine eklemen gereken besin: Chia tohumu

Senin diyetine eklemen gereken besin: Chia tohumu

Eğer evet/hayır tarzı sorularla diyetine bir şeyler eklemeyi düşünüyorsan, sana bir önerimiz var: chia tohumu! Bu minik sihirli tohumlar, vitamin deposu olmalarıyla ünlüdür. A, B, D ve E vitaminleri gibi önemli vitaminleri bünyesinde barındırır ve bu sayede vücut dengeni koruma konusunda sana büyük bir yardımcı olacaktır.😊

Chia tohumları, doğanın bize sunduğu en güçlü omega-3 kaynaklarından biridir. Bu, onların kolesterol düşürücü etkisini de beraberinde getirir. Ancak bu tohumlar sadece sağlıkla ilgili değil, aynı zamanda enerji verici ve performans arttırıcı özellikleriyle de bilinirler.

Sindirim sorunları yaşayanlar için de chia tohumları bir kurtarıcıdır. Eğer sindirim sorunları yaşıyorsan; lif oranları yüksek olan bu tohumlar, sindirim sistemini düzenleyecek ve rahatlatacaktır. Ancak belki de en çarpıcı özellikleri, zayıflama konusunda profesyonel bir yardımcı olmalarıdır.

Chia tohumlarını tüketmenin birçok yolu vardır ve bu, onları diyetine eklemeyi çok daha kolay hale getirir. Çiğ olarak tüketebileceğin bu tohumları, daha lezzetli bir yemek deneyimi için yemeklerine ekleyebilirsin. Gün boyu tükettiğin öğünlerde bir miktar chia tohumunu yemeklerine ekleyerek, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir öğün elde edebilirsin. Dilersen, bu tohumları sıvı formda da tüketebilirsin. Yani, chia tohumları, sağlıkla dolu bir yaşam tarzı için mükemmel bir seçenek sunar.

Diyetine brokoli eklemeyi düşünsen iyi edersin..

Diyetine brokoli eklemeyi düşünsen iyi edersin..

Eğer sağlıklı bir yaşam tarzı arayışındaysan ve diyete ne ekleyeceğini bilemiyorsan, sana harika bir önerimiz var: Brokoli! Bu yeşil sebze, adeta bir sağlık deposu. Peki, brokolinin bu ünü nereden geliyor? İşte cevabı: Brokoli, doğanın bize sunduğu en kıymetli hediyelerden biri. İçerisinde bulundurduğu sayısız faydalı bileşenler sayesinde sağlığımıza inanılmaz katkılar sağlıyor.

Folik asit, K vitamini ve C vitamini gibi hayati öneme sahip vitaminlerin en güçlü kaynaklarından biri olan brokoli, aynı zamanda potasyum ve lif bakımından da oldukça zengin. Bu özellikleri sayesinde hem vücudunun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılar, hem de sağlığını korur.

Peki, brokolinin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir?  Brokolinin bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları: Kanser riskini azaltır, kolesterol seviyesini düşürür ve alerjik reaksiyonları ve iltihaplanmayı önler. Ayrıca güçlü bir antioksidan kaynağı olan brokoli, vücudunun genç ve dinç kalmasını sağlayacaktır.

Brokoliyi tüketmenin birçok yolu var. İster buharda pişirip sağlıklı bir garnitür olarak kullanabilir, ister tavada kızartabilir veya makarna ve çorba gibi yemeklerine ekleyebilirsin. Salatalarına ekleyerek de brokoliden alacağın lezzeti ve faydaları ikiye katlayabilirsin.😉

Ancak unutmamalısın ki, her şeyin fazlası zarar. Eğer hipotiroidin varsa, yani tiroid bezin yeterince aktif değilse, brokoli ve diğer turpgilleri tüketirken dikkatli olmanda  fayda var. O halde sana afiyet olsun 😊

Ayrıca diğer test içeriklerimiz için👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
25
5
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Diyetine brokoli eklemeyi düşünsen iyi edersin..

Menopoz heyecani.

Chia tohumu mu? asla ve asla hayatıma giremez, soframa oturamaz chia tohumu.

Rauf Kaya

Brokoli çıktı brokoliye hayır hiç sevmem