Görüş Bildir
Haberler
Selanik Göçmenlerini Hedef Alan Müftü Hakkında Hapis İstemi

Selanik Göçmenlerini Hedef Alan Müftü Hakkında Hapis İstemi

Vaazında Selanik göçmenlerini “Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil” ifadeleri ile hedef alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre,vaazında Selanik göçmenlerini “Yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil” ifadeleri ile hedef alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alanen aşağılama” suçundan iddianame hazırlandı. 

Söz konusu madde, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngürüyor. Soytekinoğlu, ifadesinde, “Selanik göçmenlerini değil, Selanik üzerinden Anadolu’ya gelen Yahudileri” kastettiğini savunarak “Ben din âlimiyim” dedi.

Ne olmuştu?

Düzce’nin Akçakoca ilçesi müftüsü Şaban Soytekinoğlu, 14 Mayıs’ta verdiği vaazda Selanik göçmenlerini, Gezi eylemlerini ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alarak “Şu kadroya bakın, yüzde doksanı Selanik göçmeni ve Sabatayist. Ne demek Sabatayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil. Bunlar dünyanın neresinde olursa olsun şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın. İstanbul’da Gezi olaylarında hotellerinde insanları barındıran kimdir? Gene Yahudiler. Şu anda şirketin, bir takımın da başkanı. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman sana da aynısını yaparlar” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
6
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darth Vader

Küfretsem suç, sussam olmaz..... Lanet olsun sizin gibi alim (!) olanlara...

Kunti kunti

Bir selanik göçmeni aile bireyi olarak hiç gocunmadim ki bu şerefsizlerin ne bok olduğunu zaten biliyoruz.

seyyidonbaşı

ALLAH sizi öyle bir çarpacak ki öyle rezil rüsvah edecek ki o zaman anlayacaksınız kişiye kul olmanın vebalini, kul hakkının , yetim hakkının önemini. Sizin ... Devamını Gör