Görüş Bildir
Haberler
Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Deniz Gök
29.08.2015 - 13:59 Son Güncelleme: 29.08.2015 - 19:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'da gece geç saatlerde teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olan polis memuru Fatih Kılbey ve Tanju Sakarya ile Tunceli'nin Nazimiye İlçe Emniyet Amirliğine ve kaymakamlık lojmanlarına dün bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş, son yolculuğuna uğurlandı.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışı saldırıya uğrayan önleyici polis ekibinden Hatay kütüğüne kayıtlı Fatih Kılbey ve Ankara Kütüğüne kayıtlı Tanju Sakarya, ağır yaralandı. Yaralı polisler tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Şehitler için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Şehit Tanju Sakarya'nın hemşire eşi, eşinin intikamının alınmasını istedi. Şehidin fotoğrafını elinden düşürmeyen şehidin eşi ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehit Fatih Kılbey'in eşi de sarılmak üzere tabutun yanına geldi. Burada kriz geçiren acılı eş, başını tabuta vurarak feryat etti.

Vali Küçük: 'Un ufak olacaklar'

Cenaze töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 'Bütün milletimizin huzurunda sizlere söz veriyoruz ki bu katliamı yapanların yanında kar kalmayacak. Alçaklardan muhakkak en ağır şekilde hesap sorulacak. Türk milleti ve devlerinin kahredici gücü karşısında hepsi ama hepsi çok yakında un ufak olacaktır.' dedi.

'İki polis öldürüldü diye hava operasyonu mu yapılırmış diyenler...'

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ise, 36 gün önce Ceylanpınar’da 2 şehit vermenin acısını yaşarken, dün gece de 2 meslektaşının daha şehit edilmesiyle acısının ikiye katlandığını ifade etti. Polisliğin sıradan bir meslek olmadığını belirten Pınarbaşı şunları söyledi:

'Bunu haktan, hukuktan, millet sevgisi, vatan sevgisi nedir bilmeyenler anlamazlar. Vatan için ve milletin huzuru için canını veren şehitlerimizi, sıradan ölüler gibi görenler anlayamazlar. 'İki polis öldürüldü diye hava operasyonu mu yapılırmış' diyenler anlayamazlar. Yaklaşık 40 yıldır kan akıtan, kundaktaki 3 aylık bebekleri dahi kurşunlayarak katleden katiller sürüsünü ve uzantılarını sanki 40 günlük özgürlük savaşçısı masumlar gibi göstermeye çalışanlar, kurdu, kuzu postuna büründürüp kuzu diye millete inandırmaya çalışanlar hiç anlayamazlar.'

Konuşmaların ardından dua okundu. Duanın ardından şehit naaşları cenaze araçlarına bindirilerek memleketlerine gönderildi. Şehit Fatih Kılbey'in naaşı karayolu ile Hatay'a, şehit Tanju Sakarya'nın naaşı da hava yolu ile Ankara'ya gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tunceli'nin Nazimiye İlçe Emniyet Amirliğine ve kaymakamlık lojmanlarına dün bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş'in cenazesi de, memleketi Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde toprağa verildi. 

Güneş'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Elazığ'daki törenin ardından uçakla Kapadokya Havalimanı'na oradan da Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz köyündeki baba evine getirildi.

Şehidin babası Şahin Erdoğan, annesi Fadime ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 'Helallik' alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze aracıyla köy mezarlığına götürüldü. Güneş'in cenazesi, burada ikindi vakti kılınan namazın ardından defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dün, Tunceli'nin Nazimiye İlçe Emniyet Amirliğine ve kaymakamlık lojmanlarına terör örgütü mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, yaralanan polis memuru Ali Rıza Güneş, Elazığ Asker Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0