Görüş Bildir
Haberler
Şehit Emniyet Amiri Alanya'da Toprağa Verildi

Şehit Emniyet Amiri Alanya'da Toprağa Verildi

Batuhan
04.09.2015 - 13:07

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polisten Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy'un cenazesi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin'de, PKK'lı teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit düşen evli ve 2 çocuk babası Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy için Alanya'da cenaze töreni düzenledi. Mardin'de düzenlenen törenin ardından dün gece askeri uçakla getirilerek, Alanya Belediye Mezarlığı morgunda bekletilen Aksoy'un cenazesi, sabah saatlerinde alınarak önce Kızlarpınarı Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Türk bayrağına sarılı Aksoy'un cenazesi evinin önüne getirildiğinde, eşi Aysun Aksoy, tabuta sarılmak istedi. Yakınları ayakta durmakta zorluk geçen Aysun Aksoy'a izin vermedi. Şehidin bazı yakınları ise tabura sarılarak gözyaşı döktü. Burada helallik alındıktan sonra şehidin naaşı, silah arkadaşlarının eşlik ettiği cenaze aracıyla namazın kılınacağı, Emine Özmüftüoğlu Camii'ne getirildi.

GÜL SUYUYLA YIKANDI

Önünde Alanyalıların taşıdığı dev Türk bayrağının arkasındaki nakil aracında camiye getirilen şehit polisin naaşı meslektaşları ve Alanyalarının omuzlarında avluya indirildi, musalla taşına yerleştirildi. Şehit Aksoy'un tabutu gül suyuyla yıkandı. Şehit Aksoy'un naaşının camiye gelmesiyle birlikte gözyaşları sel oldu. Sevenleri Aksoy'un tabuna kapanıp dakikalarca ağladı. Şehit polisin eşi Aysun Aksoy ve 12 yaşındaki oğlu Mehmet ve 5 yaşındaki Cengizhan camiye geldiğinde ise törende acı, hüzün ve öfke bir kat daha arttı. Aysun Aksoy eşinin tabutuna sarıldı, uzun uzun fotoğrafını seyretti. Yakınları Aksoy'u tabuttan ayırmak isterken şehit eşinden 'Gitme, ayağa kalk' sesleri yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alanya'da 13 yıl görev yapan şehit Aksoy'un cenazesinde, Antalya Valisi Muammer Türker başta olmak üzere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Sema Nur Çelik, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Selami Altınok da törene çelenk gönderdi.

EŞİ 'GÖTÜRMEYİN' DİYE FERYAT ETTİ

Antalya İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Emniyet Amiri Aksoy'un naaşı meslektaşları, yakınları ve Alanyalarının omuzlarında defnedileceği Belediye Mezarlığı'na götürülmek üzere araca yüklendi. Bu sırada şehit eşi 'N'olur götürmeyin' diyerek eşinin cenazesine son kez baktı ve ardından şehit polisin naaşı tekbirler arasında araca konuldu.

Şehit Aksoy'un cenazesi Alanya Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0