Görüş Bildir
Haberler
TV
Şef Olacağına Atomu Parçalamayı Tercih Edermiş! MasterChef 2020'nin Şampiyonu Serhat Doğramacı'yı Tanıyalım

Şef Olacağına Atomu Parçalamayı Tercih Edermiş! MasterChef 2020'nin Şampiyonu Serhat Doğramacı'yı Tanıyalım

29.12.2022 - 07:17

2020 yılında katıldığı MasterChef Türkiye programında şampiyon olarak adını duyuran Serhat Doğramacı, yarışma sürecinde kendinden emin konuşmalarıyla dikkat çekiyordu. Hatta bazıları tarafından ukala görülüyordu! Yine de birinci olarak iddiasını kanıtladı. Gelin, Serhat Doğramacı'nın hayatının yarışmadan sonra nasıl değiştiğine göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Doğramacı'nın MasterChef Türkiye öncesindeki hayatını inceleyelim.

Önce Doğramacı'nın MasterChef Türkiye öncesindeki hayatını inceleyelim.

Gastronomi dünyasıyla lise döneminde tanışan Serhat Doğramacı, 9-10 yıldır aşçılık yapıyor. Almanya ve Amerika'da çalışarak kariyerini bir üst noktaya taşımış olsa da şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi Aşçılık Bölümündeki eğitimine devam ediyor. Doğramacı'nın ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarından kazandığı, ikisi ulusal olmak üzere toplamda 18 tane madalyası bulunuyor. Bunlardan 2-3 tanesi kategori birinciliği, 4-5 tanesi de altın madalya.

"Basit" bir şekilde şampiyon oldu.

"Basit" bir şekilde şampiyon oldu.

MasterChef Türkiye ana kadrosuna girdikten sonra yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Serhat Doğramacı, 'basit bir şekilde rakiplerini eleyerek şampiyon olacağını' iddia etmişti. Kullanmış olduğu bu sözler nedeniyle eleştiri oklarına maruz kalan şef, yarışma sürecinde aldığı mavi takım kaptanlıkları ve dokunulmazlık sayısı ile rakiplerini eleyerek emin adımlarla ilerledi. Son ikiye kaldığında rakibi Barbaros Yoloğlu ile kıyasıya rekabet etti. Birçok etap oyununun ardından rakibini sadece iki puanla geçerek birincilik koltuğuna oturdu ve MasterChef Türkiye 2020'nin şampiyonu oldu. Aldığı zafer sonrası akıllara yarışmanın başında söylediği 'Basit bir şekilde şampiyon olacağım.' cümlesi geldi ve bu sözler günlerce gündemden düşmedi.

"Hayatımın kırılma noktası MasterChef Türkiye."

"Hayatımın kırılma noktası MasterChef Türkiye."

MasterChef programı sonrası hayatı değişmeye başlayan Serhat Doğramacı, çarpıcı ve bir o kadar da iddialı açıklamalarıyla gündem olmaya devam etti. Yarışma öncesi kariyer yolculuğunda da çeşitli başarılara imza atan ve birçok derecesi olan ünlü şef, hayatının nasıl değiştiğini şu sözlerle ifade ediyor: 'Kazandığım 18 tane madalyam var ve bunlar benim yaptığım işte ne kadar iyi olduğumu kanıtlıyor. Ama benim için hayatımın bambaşka bir evreye geçmesine vesile olan, MasterChef Türkiye yarışması diyebilirim.'

"İnsanların benimle fotoğraf çektirmesini anlayamıyorum."

"İnsanların benimle fotoğraf çektirmesini anlayamıyorum."

Serhat Doğramacı, MasterChef programında kazandığı şampiyonluk sonrasında karşılaştığı durumu şu kelimelerle ifade ediyor: 'Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan MasterChef Türkiye programından aldığım birincilik sonrasında, insanların gözlerindeki Serhat Doğramacı'nın bambaşka bir noktaya geldiğini fark ettim. İnsanlar bana dünya yıldızıymışım gibi davranıyor.' Açıklamalarına devam eden ünlü şef, dışarı çıktığında birçok kişinin kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğini ve bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söylüyor: 'Ben sadece yemek yaptım, hâlâ aşçıyım. İnsanların benimle neden fotoğraf çekildiğini anlayamıyorum.' diyor.

Serhat Doğramacı, bu işi para için yapmıyormuş.

Serhat Doğramacı, bu işi para için yapmıyormuş.

Açıklamalarının devamında kendi mesleğini de eleştiren Serhat Doğramacı, yıllardır gastronomi sektörünün içinde olduğunu ve çok fazla emek harcadığını belirtiyor. Bulunduğu konuma gelmek için çeşitli zorluklardan geçtiğini, güveninin kırıldığı yerde daha fazla hırs yaptığını ve pes etmeden yoluna devam ettiğini söylüyor: 'Para için yapılacak onca meslek varken şef olmak cesaret ister. Ben bu meslek için bu kadar ter dökeceğime atomu parçalamayı tercih ederdim. En azından insanlar benimle fotoğraf çekilmek istediğinde sebebini sorgulama gereği duymazdım.' Eh, o da bir tercih tabii. Değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, Serhat Doğramacı şimdilerde ne yapıyor dersiniz?

Peki, Serhat Doğramacı şimdilerde ne yapıyor dersiniz?

Serhat Doğramacı, bugünlerde adını 'Pişir De Görelim' adlı programıyla söz ettiriyor. Heyecan ve rekabet dolu, seyir zevki yüksek programın sunuculuğunu Tuğba Ülker üstleniyor. Programda Serhat Doğramacı ise şef olarak bulunuyor. Yarışmacılar, Doğramacı'nın istediği yemekleri belirtilen süre içinde hazırlamaya çalışıyor. Tabii yemeklerin lezzeti de hazırlama süresi kadar önemli! Kazanan tabak Serhat Doğramacı tarafından belirleniyor ve en güzel yemeği yapan kişi, 'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programına doğrudan katılım hakkı elde ediyor. Başarılı şef Serhat Doğramacı'yı daha uzun süre ekranlarda göreceğiz gibi duruyor. Biz de girdiği her işi hakkıyla yapmaya özen gösteren ünlü şefin kariyer yolculuğunu ilgiyle takip ediyor olacağız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın