Görüş Bildir
Haberler
Savcılık Hakaret İçerikli İfadeleri 'Soylu'nun Görevi' Saydı

Savcılık Hakaret İçerikli İfadeleri 'Soylu'nun Görevi' Saydı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik 'katil' ve 'aşağılık' gibi ifadeleri savcılık tarafından 'görev kapsamında' sayıldı ve şikayet dilekçesi işleme konulmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönemin YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla hapis ve siyasi yasak cezası verilirken, HDP'nin cezaevinde tutuklu bulunan Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, kendisine 'katil', 'iğrenç' ve 'aşağılık' gibi ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında savcılığa verdiği şikayet dilekçesi işleme konulmadı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Eylül 2022’de kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Demirtaş hakkında, “katil”, “aşağılık”, “iğrenç” gibi ifadeler kullanmıştı.

Soylu’nun bu sözleri üzerine Demirtaş’ın sunduğu şikayet dilekçesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından karara bağlandı. Savcılık 'şikayet dilekçesinde, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakaret suçunu işlediği iddia edilmiş ise de, hakkındaki iddianın görevinden kaynaklanan eylemlerle ilgili olup Bakanlık görevi kapsamında bulunduğu...' değerlendirmesini yaptı. 

Bakanlar hakkında görevden kaynaklı soruşturma yetkisinin TBMM'de olduğunu hatırlatan savcılık, yetkisizlik gerekçesiyle dilekçeyi işleme koymadı.

"Soylu’nun suç işleri bakanı olduğu yargı kararıyla tescillendi"

"Soylu’nun suç işleri bakanı olduğu yargı kararıyla tescillendi"

Demirtaş savcılığın kararını sosyal medya hesabından paylaşıp tepkisini dile getirdi.

Demirtaş 'Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti. Soylu’nun Suç İşleri Bakanı olduğu, kesinleşmiş bir yargı kararıyla tescillendi. Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! “Ahmak”a 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, “Katil, iğrenç, aşağılık” ise Soylu’nun göreviymiş! Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler' dedi.

Soylu'ya seslenen Demirtaş 'Devran halen dönüyor Kirli! İşlediğin tüm suçların hesabını vermek üzere sanık sandalyesine oturacağın günlere az kaldı. O güne kadar lüksün ve şatafatın tadını çıkarmaya bak çünkü hapishanede hiçbirini bulamayacaksın' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu ne demişti?

Soylu ne demişti?

Soylu, 29 Eylül’de sosyal medya hesabından Demirtaş'ı hedef almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'KATİL DEMİRTAŞ! Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin'deki 'silahlı saldırı'yı(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır... Bunun gibilerin sırtı hapishane duvarlarına dayandıkça annelerin çocukları dağa gitmiyor. Tendürek Amanoslar Çemçe-madur, tüm dağlar çiyanlardan temizlendikçe gençler, geleceğe umutla bakıyor. Yakında Kandil'deki PKK yönetici kardeşi SARI TORBAYA girdiğinde aynı mesajı bekleriz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RACON X RACON

Onu normal karsilayan Hakim 2023 ten sonra da ayni seyi yapabilecekmi onu sormak lazim.Ne olur yalvariyorum bunlara yardim ve yataklik eden Devletin tarafsiz... Devamını Gör

ÜmitYlmz

Demekki sövse görevini layıkıyla yapmış mı olacak sözler ne kadar ağır olursa görevi yapma dereceside artiyor olarak mı algılamak lazım? (seloyu savunmuyorum... Devamını Gör

cinnet is coming

dokunulmaz ulaşılmaz fildişi kulelerde yaşamak