Görüş Bildir
Haberler
Başsavcılıktan Talimat: Cizre'de Bodrum Enkazlarındaki Her Türlü Bilgi İletilsin

Başsavcılıktan Talimat: Cizre'de Bodrum Enkazlarındaki Her Türlü Bilgi İletilsin

Onedio Medya
11.03.2016 - 12:05

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, Cizre'de 41 cenazenin çıkarıldığı Narin sokakta bulunan ikinci bodrumla ilgili Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir talimat gönderdi. Soruşturma kapsamında söz konusu bodrumla ilgili fotoğraf ve krokilerin istendiği talimatta, bodrum enkazının kaldırılması sırasında insan uzvuna rastlanması halinde emniyet tarafından derhal savcılığa bilgi verilmesi istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2 Mart’ta kaldırılmıştı. Yasak kalktıktan sonra Şırnak Barosu ile Diyarbakır Barosu Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek olay yeri tespiti ve incelemesi yapılması istendi. Bunun üzerine savcılık bodrumlarla ilgili soruşturma açtı. 

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre, soruşturma kapsamında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir talimat gönderdi.

Savcılık talimat verdi

Savcılık talimat verdi

Emrah Gürel / AP

Savcılık tarafından Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen talimatta Niran sokakta bulunan bodrumla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“1- Cudi mahallesi Niran sokakta no: 16 adreste yapılan olay yeri incelemesine ilişkin tüm kayıtların fotoğrafların gönderilmesi,

2- İlgili adres konusunda güncel harita bilgisi iç ve dış basit krokinin çiziminin yapılarak gönderilmesi,

3- Cudi mahallesi Niran sokakta no: 16 adres konusunda gerekli koordinasyonun sağlanarak (Cizre Belediyesi ya da İl Özel İdaresi) yıkılmak üzere olan bu binanın enkazlarının kaldırılması durumunda çıkması muhtemel bir insan uzvu vs. olur ise derhal Cumhuriyet Başsavcılığımıza bilgi verilmesi ve ilgili uzuvların muhafaza altına alınması,

4- Cudi mahallesi Niran sokakta no: 16 adreste gerçekleşen olaya ilişkin her türlü bilgi ve belgelerin dosyasına eklenmek üzere gönderilmesi”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın