Görüş Bildir
Haberler
Savaş Sporu da Vurdu! Rus Sporcular Yaptırım Kararı Sonrası Spor Dünyasından Menediliyor

Savaş Sporu da Vurdu! Rus Sporcular Yaptırım Kararı Sonrası Spor Dünyasından Menediliyor

21.03.2022 - 16:07 Son Güncelleme: 21.03.2022 - 17:04

Sporun her dalında rakibe karşı fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamamak yani 'fair-play' spor dünyasında önemli bir yer tutuyor. Çoğu müsabakada sportmenliğe aykırı davranış gösterenler seyirciler ve medya tarafından sıklıkla eleştirilir. Spor insanlara o kadar iyi geliyor ki savaş zamanlarında bile dünyanın her yerinde spor müsabakaları oynanıyor ve insanlar bu müsabakaları izlemekten büyük keyif alıyor. Spor organizasyonlarının en büyüğü olan Olimpiyatlar ise iç içe geçmiş 5 halka ile dünyanın 5 kıtasının bir araya gelişini sembolize ediyor. Spor, tüm farklılıklara rağmen dünyadan milyonlarca insanı bir araya getiriyor. Son zamanlarda tüm dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşı ise sporun kapsayıcılığına gölge düşürdü. Pek çok uluslararası müsabakalardan Rus sporcuların menedildiği haberleri tek tek açıklanıyor. Peki, Ruslara sporun hangi dallarında ve ne tür yaptırımlar uygulanıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk darbe futboldan geldi. Tüm Milli Takım ve kulüp organizasyonlarından diskalifiye

İlk darbe futboldan geldi. Tüm Milli Takım ve kulüp organizasyonlarından diskalifiye

Sporun en yaygın branşlarından birisi olan futbolda Rus Milli Takımı ve kulüpleri 2022 yılı için menedildi. 2022 Erkekler Dünya Kupası play-off turu maçları, Kadın Milli Takımı'nın 2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası, Spartak Moskova'nın UEFA Avrupa Ligi maçları iptal edildi. Rus Milli Takımı'nın ve kulüplerin futbol birliklerine olan üyelikleri geçici olarak dondurulurken sponsorluk anlaşmaları da bir bir iptal edilmeye başlandı. UEFA ve Alman takımı Schalke 04 Rus firması Gazprom ile olan sponsorluk anlaşmalarını feshettiğini açıkladı. 2021-2022 yılı Şampiyonlar Ligi finali Rusya'nın St. Petersburg şehrinden alınarak Paris'e verildi.

Formula-1 Rusya Grand Prix'i iptal edildi

Formula-1 Rusya Grand Prix'i iptal edildi

Formula-1 bu yıl yapmayı planladığı Rusya Grand Prix'ini savaşa bağlı olarak iptal etti. Formula-1 yönetimi iptal gerekçesi olarak yarışların ulusal ve uluslararası pek çok insanı bir araya getiren barışçıl bir organizasyon olduğunu ve savaşın sonlanana kadar Rusya'nın takvimden çıkarıldığını belirtti.

THY Avrupa Ligi'nden menedilen Rus takımları Fenerbahçe Beko'nun durumunu olumsuz etkiledi

THY Avrupa Ligi'nden menedilen Rus takımları Fenerbahçe Beko'nun durumunu olumsuz etkiledi

THY Euroleague'de mücadele eden Türk takımlarından Fenerbahçe Beko, Rus takımlarıyla oynadığı 4 maçın 3 tanesini kazanmıştı. Rus takımlarıyla yapılan maçların iptal edilmesi Fenerbahçe Beko'yu olumsuz etkiledi. Bununla birlikte spor kamuoyunda pek çok tartışma çıksa da Rus takımları men cezasından kurtulamadı. Tıpkı kulüpler gibi Rusya Milli Takımı da FIBA organizasyonlarından çıkartıldı.

Voleybolda ekol ülkelerden birisi: Rus Milli Takımı ve kulüplerine yasak geldi

Voleybolda ekol ülkelerden birisi: Rus Milli Takımı ve kulüplerine yasak geldi

Tıpkı basketbol gibi voleybolda da ekol ülkelerden birisi olan Rusya, hem milli takımlar hem kulüpler düzeyinde organizasyonlardan menedildi. CEV Şampiyonlar Ligi'nde Rus takımlarıyla eşleşen kulüpler doğrudan üst tura yükseldi. Voleybolda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe Opet Rus takımıyla eşleşmesinden doğrudan galip sayılarak Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi. 2022 yılında Rus Milli Takımı'nın voleybolda olmayacak olması voleybol severler için büyük bir kayıp sayılabilir.

Putin'in FINA nişanı iptal oldu

Putin'in FINA nişanı iptal oldu

Uluslararası Yüzme Federasyonu, yüzücülüğü sevmesiyle bilinen Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in onursal başkanlık nişanını iptal ettiğini duyurdu. Organizasyonlarda yarışacak olan Rus ve Belaruslu sporcular bireysel olarak yarışabilecek fakat ülkelerinin bayrağı, arması ve madalya kazanmaları durumunda milli marşları kullanılmayacak. Ayrıca 23-28 Ağustos tarihlerinde Kazan'da yapılması planlanan Dünya Gençler Şampiyonası iptal edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kış sporlarında da yasaklar peşi sıra geldi

Kış sporlarında da yasaklar peşi sıra geldi

Soğuk iklimi sebebiyle hem kış oyunları organizasyonlarında hem bireysel sporcu yetiştirmede oldukça başarılı bir ülke olan Rusya, savaş sebebiyle kış sporlarından menedilmeye başlandı. Uluslararası Kayak Federasyonu ilk olarak Rus ve Belaruslu sporcuların tarafsız olarak yarışacağını ilan etse de gelen tepkilerin ardından tamamen yasak koydu. Bunu yanı sıra Rusya'ya verilen bazı organizasyonlar askıya alındı. Rusya'nın Perm şehrinde yapılacak olan Curling Şampiyonası iptal edildi.

Rus tenisçiler olmadan Tenis Şampiyonaları nasıl olur?

Rus tenisçiler olmadan Tenis Şampiyonaları nasıl olur?

Teniste dünyaca ünlü oyunculara sahip Rusya her turnuvada ciddi başarılar elde ediyor. Uluslararası Tenis Federasyonu ve dört Grand Slam organizasyonundan yöneticiler ikinci bir duyuruya kadar Rus ve Belaruslu sporcuların müsabakalara tarafsız bir şekilde çıkabileceklerini belirtti. Öte yandan Rusya'da yapılması planlanan WTA ve ATP turları ise iptal oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nostradamus

Batının faşist yüzü yeniden ortaya çıktı.

fasizm degil! insanlar ölüyor, 10 milyon insan yerinden olmus. kusura bakmamasin ruslar. Hem 2 gün evvel Putinin stadyum konsumasinda herkes destekliyordu Pu... Devamını Gör