Görüş Bildir
Haberler
Satışı Durdurulan Note7 Telefonlar Türkiye'de Ekim'den İtibaren Değiştirilebilecek

Satışı Durdurulan Note7 Telefonlar Türkiye'de Ekim'den İtibaren Değiştirilebilecek

Bataryalarında yaşanan problem nedeniyle toplatılma kararı alınan Samsung Galaxy Note7 cep telefonlarının, yenileriyle değiştirilmesi işleminde Türkiye için öngörülen tarihin Ekim ayı olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Kore'nin başkenti Seul merkezli Samsung'dan cumartesi günü yapılan açıklamada, birkaç hafta önce piyasaya çıkan Galaxy Note 7 kullananlar uyarıldı. Samsung akıllı telefon bölümü yöneticisi Koh Dong-Jin, “kullanıcılardan Galaxy Note 7'yi kapatmalarını ve cihazlarını en kısa sürede değiştirmelerini rica ediyoruz” dedi.

Teknoloji devi Samsung, bazı cihazların bataryalarındaki sorun nedeniyle, şarj sırasında alev alabildiğini tespit ettiklerini duyurmuştu.

Samsung'un 5 milyar dolar zarar edebileceği tahmin ediliyor

Samsung'un 5 milyar dolar zarar edebileceği tahmin ediliyor

Şirket, söz konusu hata nedeniyle eylül ayının başında 10 ülkede satışları durdurarak, telefonun yenisiyle değiştirileceğini duyurmuştu. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin yanı sıra ABD ve Güney Kore de bulunuyor. ABD ve Güney Kore'de cihazların yenisiyle 19 Eylül'den, Türkiye'de ise ekim ayının ortasından itibaren değiştirilmesi öngörülüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Galaxy Note 7'nin 19 Ağustos'ta satışa sunulmasından bu yana dünya çapında yaklaşık 2,5 milyon cihazın satıldığı düşünülüyor. 

Uzmanlar ise Samsung'un cihazları geri toplatma aksiyonu sonucu şirketin bu yıl 5 milyar dolar zarar edebileceğini tahmin ediyor.

Uzmanlar ayrıca Galaxy Note 7'deki batarya sıkıntısı nedeniyle Samsung'un imajının da sarsılacağına işaret ediyor. 

Ayrıca birçok havayolu şirketi barındırdığı risk nedeniyle söz konusu modelin uçuçlarda kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Deutsche Welle Türkçe

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
28
27
15
9
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

o bataryayı tasarlayan mühendisin mına komuşlardır ^-^

Melih Ertaş

toplanılan cihazlarda gerekli düzenleme yapıldıktan sonra piyasaya sıfır olarak tekrar satılacağı için o 5 milyon dolarlık zarar 1 milyona iner böyle bir aks... Devamını Gör

Berk

Bu sonuca hangi mantıkla ulaştığını cidden anlamadım. Samsung bu olaylardan çok zararlı çıkacaktır, emin ol; çünkü müşteri memnuniyeti böyle büyük markalar i... Devamını Gör

Okhan Onan

5 milyar mı 5 melyor mu