Görüş Bildir
Haberler
Sanal Bebeklerden Metaverse'e: Dijital Olarak Hayatımızda Yer Almış 8 Şey

etiket Sanal Bebeklerden Metaverse'e: Dijital Olarak Hayatımızda Yer Almış 8 Şey

Selluka
22.03.2022 - 17:00

Dijital olarak yaşadığımız dönüşüm hepimizi hayret ettirecek kadar hızlı ilerliyor değil mi? Sanal bebeklerle başlayan bu dijitalleşme şu an öyle bir noktaya geldi ki ''Nasıl yani?'' dedirtir cinsten! 

Şimdi gelin dijital olarak hayatımızda yer almış şeylere şöyle bir bakalım! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanal Bebek

Sanal Bebek

Japon oyuncak firması Bandai'nin 1997'de piyasaya sürdüğü yumurta şeklinde, ufak bir ekrana ve birkaç düğmeye sahip olan Sanal Bebek, çeşitli hayvan veya bebek figürlerinin oyuncular tarafından seçilerek büyütülüp, beslemesine imkân vermekteydi.

Yapay Zekâ

Yapay zekâ teknolojisinin serüveni, bilgisayar bilimcisi Alan Turing’in 50’li yıllarda “Makineler düşünebilir mi?” sorusuyla başladı ve kaynağı bu itici güce sahip soru olan bilimsel evrimlerle, yapay zekâ diyalog sistemleri de (chatbot) hayatlarımıza giriş yaptı. Bugün; istihbarat ve analiz, bilgi yönetimi, görüntü tanıma, güvenli haberleşme gibi pek çok alanda yapay zekâ teknolojileri rol oynuyor.

Big Data

İş dünyasında büyük yankı uyandıran Büyük Veri teknolojisi, son yıllarda şirketlerin kurumsal DNA’sının ayrılmaz parçası oldu. Hemen her CEO’nun radarında olan Büyük Veri teknolojisi; ağ günlüklerinden video paylaşımlarına, sosyal medya yayınlarından internet istatistiklerine, farklı kaynaklardan elde edilen tüm verileri, anlamlı ve işlenebilir bir biçime dönüştürmeyi sağladı.

Blockchain

İlk kez 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kavramsallaştırılan ve 2010’lu yılların başında büyük gelişme göstererek önemli bir gündem maddesine dönüşen Blok Zinciri, kripto-para birimi bitcoin'in çekirdek bileşeni olarak uygulandı ve böylece bitcoin herhangi kurumsal bir otoriteye ihtiyaç duymaksızın çift harcama problemini çözen ilk dijital para olarak teknoloji gündemine oturdu.

Arttırılmış Gerçeklik

Algıladığımız tüm fiziksel nesnelerin, bilgisayar kaynaklı algısal bilgilerle (grafik, video, ses vb.) geliştirilerek, gerçek zamanlı ve etkileşimli deneyim sunan Arttırılmış Gerçeklik şimdilerde oldukça popüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Drone

Ticari faaliyetlerin yeni gündemi: drone teknolojisi. Taşımacılık, sigorta, medya, eğlence, tarım, telekomünikasyon gibi birçok alanda rol sahibi olan bu teknoloji, son 10 yılda büyük ilerleme sergiledi.

Giyilebilir Teknoloji

Giyilebilir teknoloji inovasyonunun bilinen en güncel örnekleri; akıllı telefonlarla uyumlu ve bulut bağlantılı giyilebilir spor ürünleri, akıllı saatler.

Metaverse

Kullanıcıların dijital ve gerçekliği artırılmış sanal bir evrende hareket edebileceği, teknolojinin ise birçok öğesinin sınırlarını zorlayacağı bir platformdur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

o sanal bebeklerin tuşları ya kolay bozuluyordu ya ben çok bozuyordum :) çok para harcamışımdır bu yüzden.

rcpbyrm

o sanal bebeklerin tuşları ya kolay bozuluyordu ya ben çok bozuyordum :) çok para harcamışımdır bu yüzden.

asgoodasitgets

Sanal bebeğimi beslemeyi unutmuştum sonra ölmüştü ben de üzülüp aglamistim annem de " bu bebekler çocukların psikolojisini bozuyor diyorlardı doğruymuş " dey... Devamını Gör

Sigurd

sanal bebeğin reset tuşu yok muydu? yanlış mı hatırlıyorum ki :)