Görüş Bildir
Haberler
Sana, Bana, Hepimize Yalan Söylüyorlar! Sosyal Medyanın Yeni Trendi: Sanal Sahtekârlık

Sana, Bana, Hepimize Yalan Söylüyorlar! Sosyal Medyanın Yeni Trendi: Sanal Sahtekârlık

Bundan seneler önce söylenilen bir yalanı ortaya çıkarmak pek de kolay değil. Malum, bu kadar göz önünde yaşamıyor, hayatımızı insanların önüne bir tiyatro gibi oynamıyorduk. Son dönemlerde, sosyal medyada artan ve gün geçtikçe korkunç boyutlara ulaşan bir akım var; Sanal Sahtekârlık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan neden yalan söyler?

İnsan neden yalan söyler?

Yalan söylemek aslında psikolojik bir problem ve bildiğiniz üzere, bir yalan diğer bir yalanı da beraberinde getiriyor. Psikolojide, patolojik bir şekilde yalan söylemek bir tür kişisel bozukluk olarak görülüyor.

Öz güven sorunlarından kaçmaya çalışmak.

Her şeye çok çabuk ulaşabiliyor ve bunu da herkesle paylaşabiliyoruz. Hayatımızı aslında kendi istediğimiz gibi değil de, bir sosyal medya ünlüsü gibi yaşamaya çalışıyoruz. Öz benliğimizin dışında bir oraya bir buraya savrulmaktan karakterimizi unuttuğumuz bile oluyor.

Herkesin ilgisini çekmek için olmadığın biri gibi davranarak sahtekârlık yapmanın boyutları her geçen gün artıyor.

Biliyoruz ki, içinizden 'Bu gözler neler gördü.' diyorsunuz. Haksız da sayılmazsınız. Hasta bir insanın fotoğraflarını paylaşarak kendisini kanser hastası gibi gösterip, geçmiş olsun mesajlarına içtenlikle cevap vermeye çalışanlar mı dersiniz, yıllarca farklı bir kimlikle insanlarla arkadaşlık kuranlar mı...

Hayatta itilmiş bir konumda olmanın getirdiği eziklik hissi...

Her insan, sosyal ya da muhteşem bir arkadaş çevresine sahip olamıyor. Bu bir eksiklik de değil aslında. Tahminlerimize göre, sosyal medyada kendi yapmadığı şeyleri kendisi yapmış gibi gösteren insanlar sosyal çevrelerinde takdir görmeyen ve kaba bir tabir ile eziklikler yaşayan insanlar oluyor.

Bazıları acıları, bazıları mutlulukları taklit ediyor.

Olmak isteyip de olmadığı ne varsa onu gösteriyor insan aslında. Fakat bir hastalığı da benimsemeyi ve kendine ait olmayan fotoğraflarla insanların vicdanı ile oynamayı anlayamıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalan söyledikleri için pişman değiller.

Çünkü, empati duygularını kaybetmiş durumdalar. Yalan söyleyerek insanları ve kendilerini kandıran sosyal medyanın yeni trendinin üyeleri, söyledikleri yalanları normalleştirerek bu durumdan rahatsızlık duymuyorlar.

Kendilerini unutmaya başlayan insanlarla doldu taştı etrafımız.

Zaten sosyal medyada her şey muhteşemmiş gibi davranan insanların ortasında kaldığımız yetmiyormuş gibi, bir yardım çağrısına kulak verip, sosyal medyada bu durumu duyurmaya çalışan insanların duyguları ve güvenleri ile oynayan insanların, sosyal çevrelerinde yaşadığı problemleri görmezden gelmeleri, durumu çok daha ciddi boyutlara çıkaracak gibi görünüyor.

Okuduğumuz her şeyi sorgular ve herkese şüphe ile yaklaşır olduk.

Etkileşim uğruna çıkarılan kurgular, kullanılan acılar, kendinden tamamen bağımsız insanların hayatlarını yaşamaya çalışırken çevresini kandıran insanlar yüzünden yaşadığımız güven sorunlarına da bir yenisi eklendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
21
10
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

İnternetle tek alakam bu site. Diğer tüm hesaplarımı ya kapattım ya da ölü olarak duruyor artık. İnsanları telefonla bile aramıyorum sayılır acil işim düşmez... Devamını Gör

carmenta1

Aynı şekilde ben de..bir de takip ettiğim biri var çok ilginç bilgiler paylaşıyor sırf onun canlı yayınını izlemek için twich diye bişey varmış orda hesap aç... Devamını Gör

Yldz.r

en iyisi kapatacan hepsini, bak kalıyor mu sahtekâr.

Hazar Şen

iste bu yuzden sosyal medyadan sevgilileriyle romantik pozlar paylasan kim varsa ayrilir.Cunku onlari baskalari begendigi zaman iliskilerinin ne kadar mukkem... Devamını Gör