Görüş Bildir
Haberler
Samsung ve Apple'ın Patent Davasına Diğer Teknoloji Devleri de Dahil Oldu

Samsung ve Apple'ın Patent Davasına Diğer Teknoloji Devleri de Dahil Oldu

Onedio Medya
21.07.2015 - 20:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung ve Apple’ın patent davalarına bakan Amerikan FCCA (Federal Circuit Court of Appeals) Mahkemesi’nde devam etmekte olan son davada Facebook, Google, eBay, Dell, HP ve diğer Silikon Vadisi devleri Samsung’u desteklemeye karar verdi.

Samsung ve Apple arasında hem büyük bir ortaklık, hem de kıyasıya bir rekabet var. Apple donanım konusunda Samsung’dan büyük miktarda destek alıyor. Dolayısıyla Samsung, gelirlerinin önemli bir kısmını da Apple’dan elde ediyor. Ancak bir diğer yandan iki şirket arasındaki patent savaşları da gün geçtikçe büyüyor. Diğer teknoloji devi şirketlerden de destek gören Samsung, patent davasında elini güçlendirmiş durumda.

Google, Facebook, eBay, Dell, HP ve diğer büyük teknoloji firmaları Samsung’a dava sürecinde destek verdiklerini resmen açıkladı. 

Apple, Samsung’a açtığı davada Güney Koreli teknoloji devinin Apple’ın bazı patentlerini ihlal ettiğini iddia etmişti. Çift dokunmayla yakınlaştırma, tek parmakla kaydırma, kenardan kenara cam ekran ve iki parmakla yakınlaştırma gibi şirkete ait olan patentlerin ihlal edildiğini düşünen Apple, Samsung’a 1 milyar dolarlık dava açmıştı. 

Daha sonrasında bu para 548 milyon dolara kadar düşürüldü fakat Samsung bu parayı da ödemeye yanaşmıyor ve davanın şirket lehine sonuçlanması için çaba gösteriyor. 

Diğer firmaların destek vermesinin sebebi ise söz konusu patentlerin teknoloji sektöründeki hemen hemen her şirketi ilgilendiriyor olması. Eğer Apple haklı bulunur ve patent ihlali yapıldığına karar verilirse diğer firmalar için işler çok zor bir hale gelebilir. Büyük bir desteği yanına alan Samsung ve Cupertinolu  şirketin karşı karşıya geldiği heyecan verici davanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

LOG ve Webtekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0