Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un Yeni Tepe Seviyesi Galaxy A7 Tanıtıldı

Samsung'un Yeni Tepe Seviyesi Galaxy A7 Tanıtıldı

Batuhan
03.12.2015 - 12:30

Samsung, Galaxy A serisinin tepe seviyesi modeli yeni Galaxy A7’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazırladığı yeni modellerle birlikte Android cephesinde güçlenen ve ürün yelpazesini de önemli bir oranda güçlendiren Samsung, Galaxy A serisinin tepe seviyesi modeli Galaxy A7’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Özellikle, üst seviye bir akılı telefon beklentisi olanlar için tasarlanmış olan yeni Galaxy A7, teknik özellikleriyle de bunu açıkça ortaya koyuyor. Üründe sekiz çekirdekli olarak tasarlanan ve 1.6 GHz’de görev yapan işlemci yer alırken, artık üst seviye modellerde standart hale gelen 3 GB’lık RAM de benzer şekilde bu modelde sunuluyor. Dahili olarak 16 GB kapasiteye yer veriliyor olsa da microSD kart desteğiyle birlikte bu kapasite 128 GB’a kadar artırılabiliyor.

5.5 inç boyutunda Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlük desteği sunan Super AMOLED yapıdaki ekran, parmak izi okuyucu gibi ayrıntılar da söz konusu. Parmak izi okuyucu elbette yalnızca kilit açma işlemleri için değil, Samsung’un kendi ödeme sistemi Samsung Pay desteği sayesinde de ödeme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

Kamera tarafında f1.9 diyafram açıklığı sunan ve bu sayede de özellikle karanlıkta ve gece çekimlerinde yani ışığın yetersiz olduğu durumlarda fotoğraf ve video çekmek mümkün hale geliyor. 13 MP’lik arka kamera ayrıca optik görüntü sabitleme teknolojisini de destekliyor ve bu sayede bildiğiniz gibi hem fotoğraf çekimi hem de video çekimi sırasında elde oluşan titreşimler en aza indirgenmiş oluyor. Önde de 5 MP’lik selfie kamerasına yer verildiğini belirtelim.

7.3 mm’lik incelik ve 172 gram ağırlığa sahip akıllı telefonda kurulu olarak gelen Android sistem ise 5.1 Lollipop. Elbette güncelleme sunulacaktır fakat tepe seviyesine konumlandırılmış bir modelin elbette Android 6.0 Marshmallow ile gelmesi daha anlamlı olurdu.

Bu modele ek olarak çift SIM kart destekli, teknik özelliklerin tamamen aynı olduğu farklı bir versiyon da sunuluyor. Aralık ayınının ilk yarısı içerisinde Çin’de satışa çıkartılması beklenen Galaxy A7’nin daha sonrasında da birçok farklı ülkede satışının başlayacağı belirtiliyor.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
2
2
1
1
0