Görüş Bildir
Haberler
Samsung Apple'a 548 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Samsung Apple'a 548 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Onedio Medya
04.12.2015 - 21:35

İki teknoloji devinin yıllardır birbirlerine açtığı davalar arasında uzun süredir devam edenlerden biri Apple’ın 2011 yılında Samsung’a açtığı davaydı. Apple tarafından iPhone tasarımını kopyaladığı gerekçesiyle Samsung’a açtığı dava nihayet Samsung’un pes etmesiyle sonuçlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'da yer alan habere göre 2012 yılında Samsung’a açılan 1 milyar dolarlık davanın bir parçası olduğu belirtilen bu davada, Samsung’un isteği üzerine talep edilen miktarın düşürüldüğü belirtiliyor. Buna göre Samsung Apple’a iPhone tasarımını kopyaladığı için 14 Aralık 2015 tarihinde 548 milyon dolar ödeyecek. Henüz doğrulanmayan bir söylentiye göre Samsung ayrıca ambalaj tasarımını kopyaladığı için de Apple’a 382 milyon dolar ödeyecek.

Açılan davalar Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın söylediği sözleri de akıllara getiriyor. Walter Isaacson’un Steve Jobs biyografisinde yer verdiği sözler şu şekildeydi:

Android’i yok edeceğim. Çünkü o bir çalıntı üründür. Apple’ın bankadaki 40 milyar dolarının her bir kuruşunu harcasam da, son nefesime kadar savaşarak bu yanlışı düzelteceğim.”

Steve Jobs

Apple’ın bu tavrının Android kullanıcılarından da tepki aldığını belirtmekte fayda var. Zira Samsung her ne kadar Apple ürünlerinin tasarımını kopyalamış olsa da; Apple’ın da Android’in bir çok özelliğini kopyalayarak iOS’un son sürümlerinde kullandığı uzun süredir tartışılıyor. 

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
62
15
11
9
7
0