Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Gruplara Kalan 5 Takım Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi'nde Gruplara Kalan 5 Takım Belli Oldu

Fatih
25.08.2015 - 23:47

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için son eleme turu olan play-off'ların rövanş maçlarının ilk karşılaşmaları sona erdi. Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, Malmö, Valencia ve Shakhtar Donetsk gruplara kalmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maccabi Tel Aviv 1 - 1 Basel

Maccabi Tel Aviv 1 - 1 Basel

Şampiyonlar Ligi Play-off Turu ikinci maçında İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile İsviçre temsilcisi Basel karşı karşıya gelirken Maccabi Tel Aviv , 2-2'nin rövanşında rakibiyle 1-1 berabere kalarak adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

Mücadeleye konuk ekip Basel daha iyi başlarken karşılaşmanın 11. dakikasında Luca Zuffi , attığı golle Basel 'i 1-0 öne geçirdi. İsrail ekibi, bu golün ardından beraberlik golünü aramaya başladı ve 24. dakikada Eran Zahavy attığı gole skora 1-1'lik eşitliği getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıda Maccabi Tel Aviv , savunma güvenliğini ön planda tutarken Basel , aradığı golü bir türlü bulamadı ve son düdükle birlikte mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından rakibiyle deplasmanda 2-2 berabere kalan Maccabi Tel Aviv , sahasında aldığı 1-1'lik beraberlikle Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi 'ne Play-off Turu'nda veda eden Basel ise UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer alacak.

Dinamo Zagreb 4-1 Skënderbeu

Dinamo Zagreb 4-1 Skënderbeu

Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Dinamo Zagreb ile Skenderbeu Korçe karşı karşıya geldi.

Maksimir Stadyumu 'nda oynanan ve İtalyan hakem Gianluca Rocchi'nin düdük çaldığı mücadele 4-1 Dinamo Zagreb üstünlüğüyle son buldu. Deplasmandaki maçı da 2-1 kazanan Hırvatistan temsilcisi adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

Ev sahibi ekibe farklı galibiyeti getiren golleri 9. ve 80. dakikalarda El Arbi Hillel Soudani , 15. ve 55. dakikalarda Jeremy Taravel 'den gelirken konuk Skenderbeu'nun tek sayısını 10. dakikada Esquerdinha kaydetti.

Bu sonucun ardından Dinamo Zagrep, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan taraf oldu.

Monaco 2 - 1 Valencia

Monaco 2 - 1 Valencia

Devler Ligi play-off turu rövanş maçında Monaco , evinde Valencia ile karşılaştı. İlk maçı İspanya'da 3-1 kazanan Valencia, St. Louis Stadı'nda oynanan karşılaşmadan 2-1 yenik ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi biletini kaptı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Valencia, 4. dakikada Alvaro Negredo 'nun şık golü ile öne geçti. Monaco'nun cevabı 17. dakikada Andrea Raggi ile geldi. Bu gol sonrasında iki takım da daha kontrollü bir oyun tarzını tercih ederken, Monaco, 2. yarıda baskısını arttırdı. Fransızlar, 75. dakikada bir karambol sonrasında Uwa Elderson ile 2-1'i yakaladı ve umutlandı. Ancak kalan dakikalarda yaptıkları baskı yetmedi ve mücadele 2-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Valencia, Devler Ligi gruplarına adını yazdırmayı başardı.

FEGHOULI 90 DAKİKA SAHADA

Öte yandan Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Cezayirli orta saha oyuncusu Sofiane Feghouli ilk 11'de başladığı mücadelede 90 dakika sahada kaldı.

Shakhtar Donetsk 2 - 2 Rapid Wien

Shakhtar Donetsk 2 - 2 Rapid Wien

Şampiyonlar Lig i play-off turu ikinci maçında Shakhtar Donetsk ile Rapid Wien karşı karşıya geldi.

Lviv Arena'da oynanan ve Polonyalı hakem Szymon Marciniak 'ın düdük çaldığı karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Shakhtar Donetks ikinci amçtan avantajlı ayrılarak adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.

Ev sahibinin gollerini 10. dakikada Marlos Bonfirm ve 27. dakikada Olexandr Gladkiy atarken konuk ekibin sayılarını 13. dakikada Louis Schaub ve 22. dakikada Steffen Hoffmann kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe'yi 3. ön eleme turunda geçen Shakhtar Donetks, Papid Wien'i de geçerek adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

Malmö 2 - 0 Celtic

Malmö 2 - 0 Celtic

Şampiyonlar Ligi Play-off Turu ikinci maçında İsveç ekibi Malmö ile İskoç temsilcisi Celtic karşı karşıya geldi. Swedbank Stadı'nda oynanan mücadelede, ilk maçı 3-2 kaybeden Malmö , seyircisi önünde Celtic 'i 2-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazandı.

Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne olurken 23. dakikada Markus Rosenberg , attığı golle Malmö 'yü 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 43. dakikasında Nir Biton 'un Celtic adına attığı gol faul sebebiyle geçerli sayılmadı ve ilk yarı Malmö 'nün 1-0'lık üstünlüğü ile son buldu.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ev sahibi ekip Malmö oldu. İsveç temsilcisi mücadelenin 54. dakikasında Felipe Carvalho 'nun attığı golle Celtic karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra savunma güvenliğini arttıran Malmö , rakibine gol izni vermedi ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Malmö, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkı kazanırken Celtic, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0