Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Fatih
20.10.2015 - 23:41 Son Güncelleme: 21.10.2015 - 08:44

Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında toplam 8 maç oynandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arsenal 2-0 Bayern Münih

Arsenal 2-0 Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi F Grubu 3. hafta mücadelesinde Arselan ile Bayern Munih karşı karşıya geldi. Müthiş mücadeleye sahne olan dev karşılaşmayı Arsenal 2-0 kazandı.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmada iki takımda ilk 45 dakikada yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Müthiş karşılaşmada kilidi açan gol 77. dakikada ev sahibi takım adona Oliver Giroud'dan geldi. Heyecanın bir dakika bile azalmadığı karşılaşmanın 90. dakikalarında Arsenal, Mesut Özil'in attığı golle farkı ikiye çıkarttı. 

Arsenal, sahasında Bayern Munih'e karşı aldığı galibiyetle gruptaki ilk galibiyeni aldı ve 3 puanla 3. sıraya yükselerek, umutlarını ileriki haftalara taşıdı. Alman ekibi Bayern Munih ise 6 paunla grup lideri.

BATE 0-2 Barcelona

BATE 0-2 Barcelona

Şampiyonlar Ligi E Grubu 3. hafta maçında BATE Borisov ile Barcelona karşı karşıya geldi. Borisov Stadı'nda oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan Barcelona, liderliğini sürdürdü.

Mücadelenin başından sonuna kadar rakibine karşı oldukça üstün bir oyun ortaya koyan Barcelona'yı galibiyete taşıyan golleri 48 ve 64. dakikalarda Hırvat yıldız Ivan Rakitic kaydetti. Rakitic'in gollerinde asist yapan isim ise Neymar oldu.

E Grubu'nda 4. hafta maçlarında Barcelona, sahasında BATE Borisov'u ve Roma ise sahasında Bayer Leverkusen'i konuk edecek.

Bayer Leverkusen 4-4 Roma

Bayer Leverkusen 4-4 Roma

Devler Ligi E Grubu'nda İtalyan ekibi Roma, Hakan Çalhanoğlu'nun 90 dakika forma giydiği maçta Bayer Leverkusen'e konuk oldu.

Bay Arena'da oynanan ve Macar hakem Viktor Kassai'nin düdük çaldığı maça hızlı başlayan taraf ev sahibi oldu. Henüz 4. dakikada Javier Hernandez'in penaltı golüyle öne geçen Almanlar,  Meksikalı ile 19. dakikada farkı ikiye çıkardı. 

Gol düellosuna sahne olan maçta, Roma'nın farkı bire indiren golü 29. dakikada Daniele De Rossi'den geldi. Bu golle umutlarını yeşerten İtalyan temsilcisi, 9 dakika sonra bir kez daha De Rossi ile skoru buldu ve maçı 2-2'ye getirdi. İlk yarısı 2-2 sona eren maçın ikinci yarısında da goller devam etti.

54. dakikada, Roma adına ikinci golün asistini yapan Miralem Pjanic, Roma'yı 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün ardından Leverkusen toparlanıp beraberliği yakalamak isterken, oyuna sonradan dahil olan Romalı Iago Falque, 73. dakikada sahneye çıktı ve maçı 4-2'ye getirerek takımını rahatlattı. 

Maçın bu şekilde bitmesi beklenirken son beş dakika Roma için adeta kabusa dönüştü. 84. dakikada Kevin Kampl ile skoru 4-3 yapan ev sahibi Leverkusen beraberlik için umutlandı. Bu golden sonra organize olamayan Roma, 86. dakikada Admir Mehmedi'nin de golüne engel olamadı ve skor 4-4'e geldi. Geri kalan dakikalarında başka gol olmayan maçta, taraflar birer puanla sahadan ayrıldı.

Bu sonucun ardından 4 puana yükselen Leverkusen, grupta ikinci sıradaki yerini korurken, Roma ikinci puanını elde etti ancak son sıradaki yerinden sıyrılamadı.

Porto 2-0 Maccabi Tel Aviv

Porto	 2-0 Maccabi Tel Aviv

Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. hafta mücadelesinde Porto, evinde Maccabi Tel Aviv'i ağırladı. Estadio do Dragao'da oynanan mücadeleyi Portekiz ekibi 2-0'lık skorla kazandı.

Porto'ya galibiyeti getiren goller 37. dakikada Vincent Aboubakar ve 41. dakikada Yacine Brahimi'den geldi. Mücadelenin ikinci yarısında tempo oldukça düştü ve iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı.

Bu skorun ardından Porto puanını 7 yaptı ve grupta zirveye yerleşti. Maccabi Tel Aviv ise 3. maçından da puan çıkartamadı.

G Grubu'nun 4. haftasında Porto ile Maccabi Tel Aviv, bu sefer İsrail'de karşı karşıya gelecek.

Dynamo Kiev 0-0 Chelsea

Dynamo Kiev 0-0 Chelsea

Devler Ligi G Grubu üçüncü maçında Dinamo Kiev, evinde Chelsea'yi ağırladı.

NSK Olympiyskiy'de oynanan maçta ev sahibi Dinamo Kiev, maç boyunca Chelsea'nin gol yollarını tıkadı. Bu maçın öncesinde 2 maçta topladığı 3 puanla üçüncü sırada yer alan Chelsea, kötü gidişatı sonlandırmak için Kiev deplasmanına üç puan parolasıyla gitti ancak Londra'ya istediğini alamadan geri döndü.

90 dakikası 0-0 sona eren maçta taraflar birer puanı paylaşırken, Dinamo Kiev 5 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Chelsea ise puanını 4'e yükseltti ancak üçüncü sıradaki yerinden kurtulamadı.

Gerek ligde gerekse Avrupa'da kötü bir sezon geçiren ve beklentilerin çok uzağında kalan Jose Mourinho'nun öğrencileri, Kiev deplasmanında da hüsranı sürdürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zenit 3-1 Olympique Lyon

Zenit 3-1 Olympique Lyon

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. maç haftasında Zenit St. Petersburg ile Olimpik Lyon karşı karşıya geldi. Petrovsky'de oynanan mücadeleyi ev sahibi Zenit 3-1'lik skorla kazandı.

Zenit, 3. dakikada Artem Dzyuba'nın golü ile ilk yarıyı tek farkla önde kapattı. Lyon, Alexandre Lazette ile 49. dakikada skoru eşitledi. Zenit, 57. dakikada Hulk ve 83. dakikada Danny'nin golleriyle maçı galibiyetle kapattı.

Zenit, bu galibiyetle birlikte 3'te 3 yaptı ve 9 puana yükselerek liderliğini korudu. Lyon ise 1 puanla son sırada kaldı. İki takım bir sonraki maçta Fransa'da karşı karşıya gelecek.

Valencia 2-1 Gent

Valencia 2-1 Gent

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde Valencia, Gent'i 2-1'lik skorla devirmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında rakibine göre üstün oynayan İspanyol ekibi, 15. dakikada Feghouli'nin attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Fakat Gent rakibine karşı teslim bayrağını çekmeyi reddetti. 

40. dakikada Thomas Foket'in attığı golle Gent karşılaşmada 1-1'lik beraberliği yakaladı ve soyunma odasına da bu skorla gitmeyi başardı.

Mestalla'da taraftarının baskısını da arkasına alan Valencia, ikinci yarının başında çok iyi futbol oynamamasına rağmen golü bulduktan sonra maçtaki hakimiyeti yeniden eline geçirmeyi bildi. 

72. dakikada sol kanattan gelen topta Mitrovic'in kendi kalesine hamle yapması neticesinde kazanılan gol Valencia'ya 2-1'lik üstünlüğü kazandırdı ve maç da bu skorla tamamlandı.

Bu sonucun ardından Valencia H Grubunda puanını 6'ya yükselterek Zenit'in ardından ikinci sıradaki yerini korudu. Gent ise 1 puanla üçüncülükte kaldı.

Dinamo Zagreb 0-1 Olympiakos

Dinamo Zagreb 0-1 Olympiakos

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Olympiakos, Dinamo Zagreb'i deplasmanda 1-0'lık skorla devirerek gruptaki iddiasını sürdürdü

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta Yunan temsilcisine galibiyeti getiren gol 79. dakikada Ideye Brown'dan geldi.

Olympiakos bu galibiyetle puanını 6'ya yükselterek ikinci sıradaki yerini korurken, Dinamo Zagreb ise 3 puanda kaldı.

İki takım, 4 Kasım tarihinde bu kez Yunanistan'da karşı karşıya gelecek.

Goal & Lig Tv & Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
12
10
8
7
7
0