Görüş Bildir
Haberler
F1 Podyumunda Şampanya Yerine Gazoz Verilmesi: 'Malezya, BAE ve Bahreyn'de de Alkol Yok'

F1 Podyumunda Şampanya Yerine Gazoz Verilmesi: 'Malezya, BAE ve Bahreyn'de de Alkol Yok'

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, Formula 1 yarışında pilotlara şampanya yerine gazoz benzeri alkolsüz içecek verilmesini şöyle açıkladı: Formula 1, çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da 9 yıl aradan sonra düzenlenen Formula 1 yarışını dün Lewis Hamilton kazandı.

Yarıştan sonra Mercedes'in Formula 1 takım patronu ve CEO'su Toto Wolff, podyuma çıkan pilotlara şampanya yerine gazoza benzer bir şey verildiğini söyledi.

Sosyal medyada bu duruma çok sayıda tepki geldi 👇

Cumhurbaşkanı Danışmanı: Malezya, BAE ve Bahreyn'de de alkol yok

Cumhurbaşkanı Danışmanı: Malezya, BAE ve Bahreyn'de de alkol yok

Sosyal medyadaki eleştirilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur ''Podyumda gazlı içecek meselesini de ‘rezalet’ olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır. Formula 1 çoğunluğu müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor” dedi.

Cesur, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle devam etti: 

- Sadece F1 değil, birçok spor dalında şampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. İnanç hassasiyeti had safhada oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bayern Ribéry’nin, City Mahrez’in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane’nin bu hassasiyetine önem vermişti. Bu durum yıllardır böyle. Olayın bir de alkollü içecek reklamı yasağı da söz konusu. Tüm dünyanın yıllardır yaşadığı ve artık aştığı bir olay bu.

- Sen kalk yüz milyonlarca dolarlık organizasyonu getir, şehri tüm dünyaya farklı bir konseptle tanıt, harika bir yarış düzenle, 2 milyar izleyiciye ulaş, adamlar şişenin içindeki içeceğinin alkolsüz olduğuna takılsın. Neyse... Türkiye için çalışmaya devam.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
95
40
18
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Malezya, Bae ve Bahreyn... Aynı kategoriye sokulduğumuz ülkelere bak. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği noktaya bak. Allah belanızı versin!

Halil Değerli

Gazozun yanında leblebide vereydiniz.... İyi giderdi.... ..... Bir kez daha üçüncü dünya ülkesi olduğumuz ispatlanmış oldu.... .... 🤪😡

Anıl

4. bile olabilir

Pasif Kullanıcı

Türkiye içinde müslümanların da olduğu bir ülkedir.Müslüman bir ülke değildir.