Görüş Bildir
Haberler
Salda Gölü'nde İç Acıtan Görüntüler: Ezilen Fosiller Siyahlaşıp Toza Döndü

Salda Gölü'nde İç Acıtan Görüntüler: Ezilen Fosiller Siyahlaşıp Toza Döndü

Salda Gölü'nde suların çekilmesi sonucu açığa çıkan tepeciğin yanına insanlar masa ve sandalye atıp oturdu. Ezilen fosiller siyahlaşıp toza döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen ve UNESCO’nun Dünya Doğal Miras Listesi’ne almaya hazırlandığı Burdur’daki Salda Gölü’nde “siyahlaşma” olduğuna dair yeni bir video ortaya çıktı.

Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Salda Gölü Tabiat Parkı’nda tek hücreli siyanobakterilerin fosilleri insanlar tarafından eziliyor. Fosillerin karnabahar görünümü bozulmuş, siyahlaşmış ve toza dönüşmüş olduğu görülüyor. Salda Gölü için tam koruma istiyoruz” dedi.

Şakar, çektiği videoda ise şunları söyledi:

“Karşımızdaki yer, suların çekilmesiyle suların dışında kalan siyanobakterileri fosillerinin olduğu tepecik. Üzerinde insanlar. Hemen kenarında da masa, sandalye. İnsanların kamp yaptığı yer haline gelmiş.”

İşte o video 🎥

Genel Müdür Kahraman "kumlara basılmasına bile müsaade etmiyoruz" demişti

Genel Müdür Kahraman "kumlara basılmasına bile müsaade etmiyoruz" demişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise 1 Haziran 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, “Burada hiçbir şekilde beyaz kumlara basılmasına bile müsaade etmiyoruz. Göle girilmesine müsaade etmeyiz” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
14
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serhat

Bu zihniyetteki halkla buraları korumak imkansız. NASA ayak dahi basılmamsı gerek diyor hala gidip story atıyorlar birde peşine saldayı mahvettiniz diye tvit... Devamını Gör