Görüş Bildir
Haberler
Sakızın Yardımınıza Yetiştiği 11 Durum

Sakızın Yardımınıza Yetiştiği 11 Durum

ONEO
26.08.2015 - 12:56

Sakız çiğnenmek için, evet, ama hayattaki tek görevi bu değil. Zor zamanlarda, yanınızda kimse yokken yardımınıza da yetişebilir.  Evde ufak tefek tamiratlarda, gergin anlarımızda,  dikkatimiz dağıldığında, esmiyorken sakızın önemi anlaşılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Botoksa doğru meyletmişken

1.Botoksa doğru meyletmişken

Sakız çiğnemek yüz kaslarını toparlayarak yüz hatlarını yuvarlaklaştırır ve güzel bir görünüme kavuşturur. Yüzün sarkık görünmesini engellediği gibi, çiğneme hareketi esnasında çalıştırılan yüz kasları ile yanaklar pembeleşir.

2.Camı çerçeve inecekken

Çatlamış cama yapıştırdığınız sakız, parçaları bant gibi  bir arada tutarak düşmelerini ve camın  tamamen tuzla buz olmasını engelleyebiliyor.

3.Tam her şey bulanıklaşacakken

3.Tam her şey bulanıklaşacakken

Konserde hoplayıp zıplarken ya da sınavda gergin gergin oynarken gözlüğünüzün çerçevesi kırıldı... Çiğnenmiş sakız imdadınıza yetişiyor. En azından bir süreliğine çerçeveyi derli toplu tutabiliyor.

4.Patlak sesler çıkacakken

Patlak egzosun yaptığı dayanılmaz gürültüden tamirciye gidene kadar sakız yapıştırarak kurtulabilirsiniz. Ama unutmayın, sakızın da bir erime noktası var, sonuçta bir çelik macunu değil.

5.Ortalığı sel götürürken

5.Ortalığı sel götürürken

Eyvah, borudan su sızıyor. Vanayı bulana kadar boruya sakız yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Sızıntıyı tamamen engelleyemese azaltır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Güveler saldırıya geçtiğinde

Mutfak dolabınıza koyacağınız naneli sakızlar bakliyat güvelerini uzak tutacaktır.

7.Ortamdaki tansiyon yükseldiğinde

7.Ortamdaki tansiyon yükseldiğinde

Gerginseniz sakız çiğnemek gerginliğinizi alacaktır.  Ayak sallamak, kalem

döndürmek, sakız çiğnemek gibi tekrarlı hareketler insanın stresini boşaltmaya yardımcı olmaktadır.

8.Esmiyorken

Hava sıcak, bunalmışsınız. Suyunuz yeterince soğuk değil ve buzunuz yok. Naneli sakızı ağzınıza atıp, aroması gitmeden suyu  da içince buz etkisi yapar. İçinize doğru bir ferahlık şelalesi akar.

9.Gözyaşları sel olmak üzereyken

9.Gözyaşları sel olmak üzereyken

Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz gözlerinizin yaşarmasını engellemiş olursunuz. Aslında soğan doğramazken de sakız çiğnemek ağlamanızı engelliyor.

10.Odaklanamıyorken, kulaklık da yok

Hayır, sakızınızı kulağınıza sokmanızı istemiyoruz. Çiğnemeniz yeterli. Sakız çiğnemek, odaklanmanın güç olduğu ortamlarda, aynı kulaklık taktığınızda olduğu gibi dikkatinizi toplamanıza yardımcı oluyor ve dış uyaranlardan etkilenmemenizi sağlıyor. Ayrıca Sakız çiğneme hareketi kan dolaşımını hızlandırarak beyne giden kanı arttırıyor, dilin ve çenenin meşgul olması düşüncelerimizin başka bir yere kayması önleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vidayı Sıkıştırırken

11. Vidayı Sıkıştırırken

Tamirat ortasında tam da merdivenin tepesinde matkap deliğine uygun dübel bulmak için uğraşmayın. Çiğnenmiş sakız yine imdadınıza yetişiyor. Sakızınız dübel  yerine kullanılabilir ve dondukça vidayı sabitler.

Bonus: Ağaçlar için yarabandı

Ağaç budamalarından sonra, ağaçların kesilen yerlerine yapıştırılan sakız zararlı böcekleri uzak tutar ve ağacımızın mikrop kapmasını engeller. Aşılamalarda da aşılanan dalların etrafına sarılarak kaynamayı hızlandırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın