Görüş Bildir
Haberler
Sakarya ve Düzce'nin Sadece İstanbul-Ankara Yolunun Mola Noktası Olmadığını Gösteren 14 Fotoğraf

etiket Sakarya ve Düzce'nin Sadece İstanbul-Ankara Yolunun Mola Noktası Olmadığını Gösteren 14 Fotoğraf

Eğer büyük şehirlerde yaşıyorsak ufak parklardan öte yeşilliklere muhtaç kalıyoruz artık, bu yüzden hafta sonları veya ilk bulduğumuz boşluklar çok kıymetli oluyor. İstanbul'dan birkaç saat uzaklıkta kamp ve gezi rotalarından seçmeler sunuyorum aşağıda.

Fotoğrafların ve yazıların devamı için Instagram'da seymen.b sayfasını da takip edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düzce Pürenli Yaylası

Düzce Pürenli Yaylası

İstanbul’dan yaklaşık 2 buçuk saat uzaklıkta Düzce Gölköy ilçesi sınırları içerisinde olan müthiş bir yayla Pürenli Yaylası. Yol bir yere kadar asfalt, bir yerden sonra toz toprak. Öncelikle buraya gitmeyi kafaya koyduysan aracının toz olacağını ve biraz sallana sallana geleceğini bilmen şart. Gölyaka’dan 24 km uzaklıkta Güzeldere Şelalesi güzergahında yeşilden bir cennet Pürenli. Burada ayrıca yine birbirine 2-3 km uzaklıkta bir kaç yayla daha var. Bir yerden sonra Orman İşletmeciliği kulübelerine sorabilir, tabelalardan da yardım alabilirsiniz. Yolu zahmetli ama o kadar da bulunmaz değil içiniz rahat olsun.

Düzce Pürenli Yaylası

Düzce Pürenli Yaylası
  • Öncelikle buraya geldiysen telefonun çekmemesine hazır olmalısın.

  • Pansiyon veya herhangi bir konaklama noktası yok. Sadece 5-10 tane yayla evi bir de geniş bir yeşil alan var.

  • Geceleri müthiş soğuk. Ağustos ayında bile soba yakan evler var. Bu yüzden sağlam giyiniyoruz. Üşümüyoruz.

  • Gece burada kamp atıyorsan, silah sesine alışkın olmalısın. Bir bakıma iyi, bir bakıma kötü. Hayvanı uzaklaştırır ama sürekli silah sesi duymak da hayvandan daha tehlikeli şeyler mi var diye düşündürmüyor değil.

  • Yol önemli. Bir yere kadar asfalt sonra patikaya dönüşüyor. Bu yüzden toz toprak olmaması, çevreyi de rahatsız etmemek için hız yapmadan gitmek lazım.

  • En yakın market vs. Gölköy civarında. Bu yüzden yaylaya gelmeden bu işleri halletmek şart.

  • Fotoğrafçılık için ideal bir nokta. Özellikle göletin çevresinde çok güzel kareler yakalanabilir.

  • Yabani hayvan görme riski her zaman var. Doğanın ortasındasın ama düşük ihtimal.

  • Binek araç ile çıkabilirsiniz. Biz çıkarken Ford Courier vardı.

  • Fındık bahçelerinin yoğunlukta olduğu bir bölge. Bu yüzden ağustos eylül aylarında gittiğinde dallarından fındık toplayabilirsin. Tabi izin almadan yapmayalım!

  • Yayla evlerinin kapısını çaldığında canım Türk insanı. Hemen çay ikram ediyor seni memnun etmeye çalışıyor özellikle Dedebalık Yaylası evlerine çok teşekkürler! Keyifli sohbetleri ile yanımızda oldular.

Düzce Kardüz Yaylası

Düzce Kardüz Yaylası

Düzce ve çevresinin en yüksek tepelerinden birisi olup, kış turizmine ve çim kayağına uygun bir yapıdadır. Gölyaka ilçesi sonrasında 30 km daha yolculuk yaparak buraya ulaşabilirsiniz. Yayladan Düzce Ovası, Kalıcı Konutlar (Deprem Evleri) ve Karadeniz rahatlıkla görülebilmektedir. Her yıl düzenlenen Kardüz Festivalleri de Düzce'nin en eğlenceli dönemlerinden birisidir.

Düzce Derebalık Yaylası

Düzce Derebalık Yaylası

Pürenli Yaylası'na 3 km uzaklıkta bölgenin en güzel yayla evlerini görebileceğiniz yayla. Fındık bahçeleri, dereleri ve tahterevallinin bol olduğu çocuk gibi eğlenebileceğiniz ve müthiş bir keyif alabileceğiniz bir yayla. Yaylaya ulaşım son derece kolay.

Sakarya Poyrazlı Gölü ve Tabiat Parkı

Sakarya Poyrazlı Gölü ve Tabiat Parkı

Sakarya'da şehir merkezine 15-20 dakika mesafede müthiş bir doğa parkı gerçekten. Diğer kamp alanları ve yeşil alanlara göre kamp açısından çok daha güvenli korumalı bir alan. Tabiat Parkı olması nedeniyle biraz daha derli toplu. Bölgede isterseniz göle teknelerle açılabilir, balık tutabilirsiniz. Kamp alanı da bulunan yeşil alanda ayrıca alışveriş yapabileceğiniz tesisler ve bir kaç restoran da bulunmaktadır. Keyifli bir haftasonu için İstanbul'a 2 saat mesafede ideal bir seçenek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Taraklı Karagöl Yaylası

Sakarya Taraklı Karagöl Yaylası

Sakarya Akyazı ilçesinin 40 km uzaklığında Karagöl Yaylası. Bu yaylaya ulaşım son derece kolay. Asfalt yoldan yeşillikler arasında bir yolculuk yapabilirsiniz. Mahdumlar Köyü rotasında ilerledikten sonra artık yükselmeye, haliyle üşümeye başlıyorsunuz. Yaylaya çıktıktan sonra ise bol miktarda yayla evi, hayvan sürüleri ve ucu bucağı olmayan yeşil alan göreceksiniz. Ayrıca bu yaylada inanılmaz bir gölet ve dağ manzarası da var. Bölgede konaklayabileceğiniz pansiyon yok ama kamp için uygun bir alan. Gölet çevresinde ayrıca çay, mısır gibi ufak atıştırmalıklar ve içecekler imkanı sunan bir de küçük kulübe var.

Hendek Turnalı Yaylası

Hendek Turnalı Yaylası

İçinde küçük bir de göl bulunan Turnalı Yaylası bölgenin en düzlük yaylalarından birisi. Fındık bahçeleri arasında çok keyifli ve kamp için ideal bir yayla.

Hendek Dikmen Yaylası

Hendek Dikmen Yaylası

Adapazarı'na 60 km uzaklıkta bulunan Dikmen Köyünün yaylası. Kardüz Yaylası ile beraber bölgenin en yüksek yaylası. Hava sıcaklığı neredeyse yarı yarıya düşüyor. Yine fındık bahçeleri arasında inanılmaz yayla evi manzaraları bulunan yeşilden bir cennet.

Hendek Çiğdem Yaylası

Hendek Çiğdem Yaylası

Adapazarı merkezden 60 km uzaklıkta Kurtuluş Köyünün yaylası. Kurtuluş Köyüne geldikten sonra 10 km kadar patika yoldan devam ediyorsunuz. Binek arabayla gitmek mümkündür. Bölgeye gittikten sonra yeni ve eski yayla evlerini görebilirsiniz. Ayrıca yaylada kocaman 61 yazan Trabzonu bir ailenin evi de vardır. Yayla içerisinde pansiyon yok fakat dönemsel olarak açılan bir restoran ve bakkal bulunuyor. Kamp için geniş bir düzlük bulunmakta. Hava sıcaklığı ise yarı yarıya düşüyor.

Hendek Sultanpınar Yaylası

Hendek Sultanpınar Yaylası

Akyazı yolu güzergahında bulunan bir yayla. Acelle Yaylası sonrasında 4 km daha yolculuk yaparak ulaşabilirsiniz. Dere kenarlarının ve geniş yeşilliklerin olduğu bölge kampçılar için gayet idealdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Soğucak Yaylası

Sakarya Soğucak Yaylası

Adapazarı'ndan 40 km uzaklıkta İstanbuldere Köyü'nden sonra 12 km daha yolculuk yapabilirsiniz. Bu 12 km yolculuğun bir kısmından sonra asfalttan ayrılıp patikada devam ediyorsunuz. Burayı genelde arazi aracı olan gezginler ve kampçılar tercih ediyor. Son derece zahmetli ama sonunda oh be iyi ki geldik diyebileceğiniz bir yayla.

Düzce Topuk Yaylası

Düzce Topuk Yaylası

Bolu Kaynaşlı sapağından sonra Bakacak mevkii üzerinde devam ediyorsunuz. Bu güzergah üzerinde Topuk Yaylasına giderken Seyir Tepesine de uğrayabilirsiniz. Müthiş bir tabiat içerisinde yolculuk yaparak Topuk Yaylasına ulaşabilirsiniz. Bu yayla son dönemde oldukça popüler. Lüks otellerin yanında kamp yapabileceğiniz geniş yeşillik de bulunuyor. Hani bir tabir vardır ya sosyete yaylası diye. Heh o kavram Topuk Yaylası için biraz uygundur arıtk.

Sakarya Akyazı Sülüklügöl

Sakarya Akyazı Sülüklügöl

Sakarya Akyazı ilçesini geride bıraktıktan sonra eski yoldan Bolu'ya giderken Dokurcun Köyü'ne kadar geliyorsunuz, buradan sonra Sülüklü Göl tabelaları size yardımcı olacaktır. Alabalık çiftlikleri arasından patika bir yoldan tırmanarak yaylaya ulaşabilirsiniz. 1000 metre yükseklikte, balık tutmak ve avlanmanın yasak olduğu bir bölge. Ayrıca, göle girmek de yasak. Hal böyle olunca tek bir seçenek kalıyor. O da kampı kurup, ateşi yakmak, huzura ermek.

Foto Kaynak : @mucahitmuglu

Sakarya ve Düzce Yaylaları

Sakarya ve Düzce Yaylaları

Sakarya ve Düzce yaylalarını araştırmak yaklaşık 10 günümü aldı. Bu süreçte yolda otostop çeken insanları da araca alarak bölge hakkında kim deli kim akıllı hangi bahçeden ne çıkıyor gibi bir çok gerekli gereksiz detay bile öğrendim. Bu yazıyı hazırlamadaki amacım, Sakarya ve Düzce'nin İstanbul Ankara otobanında sadece dinlenme yeri olmadığı, aynı zamanda türlü güzellikleri bünyesinde bulunduran yeşilden cennet olduklarını anlatmaktı. Fotoğrafların ve hikayelerin devamını instagram'da da seymen.b sayfasından takip edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
294
135
20
9
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zkuzunn

yanlız o poyrazlı değil poyrazlar gölü

Alp Eren A.kaya

Aklını sikeyim paylaşacak başka şey mi kalmadı talan eder lan bu millet şimdi o canım yerleri Abant gölüne sulanan şerefsizler gibi yakında biride buralara o... Devamını Gör

Seymen Bozaslan

terbiyene hayran kaldim. muthissin gercekten. nasil beceriyorsun anlatsana klavye basinda hosuna mi gidiyor ? 😊

Kuzey

Paylaşmayın böyle yerleri para diye gözü dönmüş insanlar var gözünün yaşına bakmazlar