Görüş Bildir
Haberler
Sakarca Otu Faydaları Nelerdir? Yemeklere Kattığı Tatla Tanınan Sakarca Otu Nedir?

Sakarca Otu Faydaları Nelerdir? Yemeklere Kattığı Tatla Tanınan Sakarca Otu Nedir?

Nur YILMAZ
01.07.2023 - 22:00

Ülkemizde özellikle Giresun'da yetişen sakarca otu, ısırgan bir yapıya sahiptir. Halk arasında Çökülce, çiğdem, çöplüce gibi isimlerle de bilinir. Sakarca otunu yemeklerinizde kullanarak aromasını kullanabilir, sağlık faydalarından yararlanabilirsiniz. Peki sakarca otunun faydaları nelerdir?

İşte, sakarca otunun faydaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarca Otu Nedir?

Sakarca Otu Nedir?

Sakarca otu, ısırgan bir yapıya ve ıtırlı bir etkiye sahiptir. Bu özellikleri nedeniyle dilde ısırma hissi oluşturabilir. Hem soğanı hem de çiçekleri bulunan bu ot Karadeniz Bölgesi'nde yetişir. Özellikle bahar aylarında pek çok yerde bulunabilen bu bitki yeşil yaprakları ve soğan kısmı ile yemeklerin içerisine katılabilir. 

Sağlıklı bir besin olan sakarca otu, kış mevsiminde çıkar ancak bahar aylarında dikkatleri üzerine toplar. Dilerseniz evinizde saksı da ya da bahçenizde bu bitkiyi kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Sakarca Otu Nerede Yetişir?

Sakarca Otu Nerede Yetişir?

Sakarca otu, genel olarak Karadeniz Bölgesi'nde yetişen bir bitki türüdür. Özellikle Giresun ilinde rastlanan bu ot, fındık bahçelerinin alt bölümlerinde yaygın şekilde bulunur.

Sakarca Otu Faydaları Nelerdir?

Sakarca Otu Faydaları Nelerdir?

Sakarca otu, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile tanınan bir bitkidir. Bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra böbreklere iyi gelir ve kişinin kendini dinç hissetmesine destek olur.

Sakarca Otu Nasıl Kullanılır?

Sakarca Otu Nasıl Kullanılır?

Sakarca otu, yemeklerde tüketilen bir ot türüdür. Kök kısmında yer alan soğan bölümünü yemeklere katarak farklı bir aroma katabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Senede bir iki defa memleketten gelirse tüketebildiğim bir yemek. O da en fazla tek yapımlık.

Adem Emre

Sakarca mıhlaması Ordu'nun coğrafi işaretli yiyeceği