Görüş Bildir
Haberler
Şaka Değil: 'Efes Antik Kenti'nde Yemekli Organizasyon Yapılıyor'

etiket Şaka Değil: 'Efes Antik Kenti'nde Yemekli Organizasyon Yapılıyor'

Batuhan
28.06.2017 - 13:58 Son Güncelleme: 28.06.2017 - 18:31

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan İzmir'deki Efes Antik Kenti'nde yapılan yemek organizasyonları tepki topluyor. Yazar Dücane Cündioğlu Twitter hesabından antik kentten bir organizasyonun fotoğrafını paylaşmasıyla ortaya çıkan olayla ilgili sosyal medyadan da tepkiler geldi.

Olayın sosyal medyada yankılanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan  İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge, organizasyonlara belli kurallara göre izin verildiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı da konuyla ilgili 'Efes antik kentinde düğün yapılmıyor, etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmiyor' dedi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Cündioğlu'nun yaptığı paylaşım 👇

Dünyanın en eşsiz tarihi alanlarından sayılan ve her yıl on binlerce turisti ağırlayan antik kentin ortasına kurulan masalarda yapılan yemekli organizasyonların tarihi alana zarar verdiği iddiaları tartışma yarattı.

Yaşanan tartışmalar sonrası İzmir İl Kültür Müdür Vekili konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge: 'Belli kurallara göre izin veriliyor'

İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge: 'Belli kurallara göre izin veriliyor'

Konuyla ilgili olarak İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge, DHA muhabirine telefonda açıklama yaptı. Fotoğrafın doğru olduğunu söyleyen Kağan Erge, bu tür tarihi alanlarda kesinlikle düğün, nişan ya da sünnet gibi organizasyonlara izin verilmediğini vurguladı. Kültür Bakanlığı'nın internet sitesinde de, bu tür tarihi alanlarda faaliyetler için hem kuralların ve başvuru koşullarının bulunduğunu hem de fiyatlandırmanın olduğunu anlatan Erge, “Her önüne gelen buralarda organizasyon yapamıyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sınırlı sayıda olmak şartıyla, yemek ya da kokteyl tarzı faaliyet yapabiliyorlar. Ancak bu da Efes Müze Müdürlüğü ve bakanlığın onay verdiği faaliyetler için geçerli. İzinden sonra bir protokol yapılıyor ve müze görevlilerinin gözetiminde organizasyon gerçekleştiriliyor' dedi. Erge, bu uygulamanın sadece Efes için değil, farklı organizasyonlar ile başka alanlar içinde bakanlığın belirlediği kurallar çerçevesinde geçerli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: 'Etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmiyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: 'Etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmiyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da konuyla ilgili olarak 'Orada düğün yapılmıyor ama yönetmeliğe uygun olarak bazı organizasyonlar yapılıyor, etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmiyor.' açıklamasını yaptı.

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
957
328
134
37
32
27
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

"Efes" insanın aklına alkol getiriyor . Adı 15 Temmuz şehitler antik kenti olarak değiştirilsin. Böylelikle verilen yemeklerin "alkollü mü acaba" algısı orta... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Senin de doğarken adını 15 Temmuz Şehitler Çocuğu olarak değiştirselermişte "beyinsiz mi acaba" algısı ortadan kalkarmış.

esen-miray-yilmaz

Bir şeyi sadece bir tek şeyi rahat bıraksanız kasaya akan paraya dönüştürmeseniz şaşarım!

Nur Kızıl

Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Mimiğim bile kalmadı sürekli böyle şeyler okumaktan. Hani 1984'te yüzleri maske gibi ifadesiz geziyor ya insanlar, az kaldı.

Süleyman Usta

O kitap biraz sıkıcımı ne:) Cesur Yeni Dünya daha güzel.)