Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Olduğunu Düşünerek Tükettiğiniz Bazı Yiyeceklerin Hiç de Masum Olmadıklarını Öğrenmeye Hazır mısınız?

Sağlıklı Olduğunu Düşünerek Tükettiğiniz Bazı Yiyeceklerin Hiç de Masum Olmadıklarını Öğrenmeye Hazır mısınız?

Entel Feridun
26.11.2022 - 19:40

Birçok insan kilo vermek, fit kalabilmek ya da sağlıklı bir yaşam tercih ettiği için bazı özel beslenme rutinleri uyguluyor. Bu rutinlerde genellikle şeker gibi sağlığa zarar verdiği düşünülen gıdalar yerini tutabilecek besinler alınıyor. Ancak sağlıklı gibi görünen tüm yiyecekler aslında pek de masum değil. İşte uzmanların açıklamalarından derlediğimiz sağlıklı görünen o zararlı yiyeceklerin listesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Glutensiz Yiyecekler

1. Glutensiz Yiyecekler

Gluten konusu son zamanlarda oldukça konuşulur hale geldi. Çölyak hastalarının tükettiği zaman bünyesine zarar veren bu yiyecek için oldukça olumsuz yorumlar yapılıyor. Ancak 'glutensiz' demek sağlıklı demek değildir. Hatta işlenmiş glutensiz yiyecek ve tatlılar daha fazla kalori ve ilave şeker içerebiliyor. Glutensiz besinlerde protein, lif, bazı vitamin ve mineraller daha düşük olduğu için eğer bir sağlık sorununuz yoksa tüketmeniz öneriliyor.

2. Az yağlı ve yağsız besinler

2. Az yağlı ve yağsız besinler

Spor yapanların en çok dikkat ettiği meselelerden bir tanesi olan yağlı ve yağsız besin tüketimi sıkça yanlış uygulanıyor. Spor yapan kişiler tamamen yağsız beslenmelidir ya da yağsız beslenirsek kilo veririz, gibi bir durum yok. Yağ insan vücudu için gereklidir. Alınan miktar ve yağ çeşidi önemlidir.

3. Granola ve granola barlar

3. Granola ve granola barlar

Sosyal medya pazarlamaları ile oldukça popüler hale gelen granolalar sandığınız gibi masum yiyecekler olmayabilir. Granola ve granola barların besin değeri yüksek olsa da aşırı miktarda ilave şeker içerirler ve kalorileri çok yüksektir.

4. Meyveli yoğurtlar

4. Meyveli yoğurtlar

Meyveli yoğurtlar eğlenceli bir diyet yiyeceği değildir. Yüksek miktarda şeker, tatlandırıcı, renklendirici gibi bir çok kimyasallar içerirler. Kalorileri çok yüksektir. Bunun yerine sade yoğurda taze meyve ekleyebilirsiniz.

5. Proteinli sütler ve barlar

5. Proteinli sütler ve barlar

Protein içeriğinin yüksek olduğunu düşünerek bu ürünlerin sağlıklı olduğunu düşünmek yanlış olur. Bu ürünler birçok yapay tatlandırıcı, renklendirici kimyasal madde içerir. Eğer protein ihtiyacınız varsa et, süt, yumurta, baklagillerden protein almanız önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karışık çerez

6. Karışık çerez

Yoğun günlük hayat içerisinde ara öğünlerde tükettiğiniz kuruyemişler masum yiyecekler değildir. Uzmanlara göre, içerisinde şekerle kaplanmış parçalar, susam, trans yağ içeren yemişler sağlığa zarar verebiliyor.

7. Besleyici içecekler

7. Besleyici içecekler

Vitaminli olduğu söylenen meyve suları gibi içecekler sağlıklı değildir. Uzmanlara göre içerisindeki tatlandırıcılar metabolizmayı yavaşlatıyor ve kiloya sebep oluyor.

8. Donmuş yiyecekler

8. Donmuş yiyecekler

Marketlerde donmuş bezelye, havuç, ıspanak ve hatta soğan bile bulabilirsiniz. Ancak bunlar uzmanlara göre sodyum içerir. Kalorisi düşük diye tercih edilir ama aynı zamanda besin değeri de düşüktür.

9. Smoothie'ler

9. Smoothie'ler

Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğiniz smoothie'ler bir cheeseburgerden daha fazla kalori içeriyor, desek inanır mıydınız? Ne yazık ki, evde bile yapsanız şeker oranından kurtulamıyorsunuz...

10. Kuruyemiş ezmeleri

10. Kuruyemiş ezmeleri

Fındık ve fıstık gibi ezmeleri çok seviyorsanız bu sizin için kötü bir haber. Ancak içeriğindeki trans yağa dikkat edin. Güvenilir markalardan alın.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın