Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Atama Başvuru Sonuçları Açıklandı mı, Ne Zaman Açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Atama Başvuru Sonuçları Açıklandı mı, Ne Zaman Açıklanacak?

Hacer Tonay
23.12.2021 - 14:50

Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS sınav puanlarına göre gerçekleştirildiği 20 bin sağlık personeli alımı için tercihler yapıldıktan sonra sonuçlarının ne olduğu adaylar tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan alımlar için tercihler geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Yapılan tercihler sonucunda atamalarının olup olmadığını bekleyen adaylar açıklanacak atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere ve Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak atamalarla 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağı duyurduktan sonra adaylar tercih işlemlerini tamamladır. Gözler şimdi '20 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı atama başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtına çevrildi. İşte 20 bin sağlık personeli alımı ile ilgili son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel atama sonuçları ne zaman belli olacak? KPSS 2021/10 Tercih kılavuzuna göre yapılan tercihlerde; lise, ön lisans ve lisans mezunu sözleşmeli personel alımı için gerekli KPSS puanı nedir, taban puan kaç? Sağlık Bakanlığınca atanacak 20 bin sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Başvuruların bugün sona ereceği bilinirken öte yandan '20 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı atama başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?' soruları gündeme taşındı. Atama sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin şimdilik bir bilgi paylaşılmazken an itibarıyla gözler gelecek son dakika açıklamasında. Peki, 20 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı atama başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Sağlık Personeli Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sağlık Personeli Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanan Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzuna göre , tercih süreci 22 Aralık 2021'de sona erecek. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapabileceklerdir.

Adaylar, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriş yapıp 'ADAY İŞLEMLERİ' alanına erişim sağladıktan sonra buradaki ilgili alana T.C. Kimlik numarası ve şifresini girerek tercihlerini gerçekleştirebiliyor.

**Atama sonuçları henüz açıklanmadı.

Sağlık Bakanlığı Branş Dağılımı

Sağlık Bakanlığı Branş Dağılımı

20 bin sözleşmeli personel alımı kapsamında, 10.348 hemşire, 1.600 ebe ve 6.604 sağlık teknisyeni/ sağlık teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Atama Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Atama Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Tercih yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin web sitesinden öğrenebilecek. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara da elektronik ortamda teslim edilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge tebliğ edilmeyecektir.

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvurarak; atanmak için hangi evrakın gerektiğini ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edileceğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden öğrenebilecek.

Adayların Tercihleri Nasıl Değerlendirilecek?

Adayların Tercihleri Nasıl Değerlendirilecek?

ÖSYM'ye yapılan KPSS tercihleri ile başvurular alınmaya devam ediyor ve son başvurular bugün kabul ediliyor. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylarının tercih değerlendirmelerini ÖSYM yapacak ve en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama sonucunda tercih sonuçları belirlenecek. Tercih sonuçlarına göre, yerleştirilen adaylar, belgelerini Sağlık Bakanlığı'na iletecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KPSS Atama Taban Puanı Kaç Olacak?

KPSS Atama Taban Puanı Kaç Olacak?

Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel alımı tercihleri, KPSS Puanı ile alındı ve yerleştirmelerin mezuniyet ve pozisyonuna göre değerlendirileceği bildirildi. Bu kapsamda, mezuniyete göre KPSS Taban puanlarının ön görüsü şöyle:

Lise Mezunu Beklenen Taban KPSS Puanı: 59-60 puan

Ön Lisans Mezunu Beklenen Taban KPSS Puanı: 75-85 puan arasında

Lisans Mezunu Beklenen Taban KPSS Puanı: En düşük 60 puan ile atama bekleniyor.

Bu Haberde Dikkatinizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın