Görüş Bildir
Haberler
Bu Yazıyı Herkes Paylaşıyor: "Sadece Paris İçin Değil, Tüm Dünya İçin Dua Edin"

etiket Bu Yazıyı Herkes Paylaşıyor: "Sadece Paris İçin Değil, Tüm Dünya İçin Dua Edin"

Mehmet P.
15.11.2015 - 14:18

Paris saldırıları sonrasında tüm dünya ayağa kalkmış ve kınama mesajlarıyla taziye mesajları yağmıştı. Bazı kesimlerse Bağdat'ta, Beyrut'ta vb yerlerde aynı olaylar yaşandığında dünyanın görmezden gelmesi, söz konusu Paris olunca herkesin ayaklanmasını eleştirmiş; 'Paris'te olanlar için üzülün, ancak diğer olayları da görmezden gelmeyin' minvalinde mesajlar vermişti.

Tam da bu konuda bir yazı yazan Hindistan'lı blogger Karuna Ezara Parikh'in yazısı da bir anda tüm dünyada hızla paylaşılmaya başlandı, sadece Facebook üzerinde 165 bin kere paylaşıldı. İşte Parikh'in kaleminden çıkan ve altına imza atılası o mükemmel yazı ve Türkçeleştirilmiş hali:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dua etmemiz gereken Paris değil, tüm dünya. 

İçerisinde Paris'ten iki gün önce bombalanan, ancak medyada yer bile almayan Beyrut'un da bulunduğu dünya.

Bağdat'ta bir cenazede bombanın patladığı, hiçbir beyaz insan ölmediği için tek bir kişinin bile durumuna 'Bağdat' yazmadığı dünya.

Dünya için dua edin, terörist saldırılar için bile mülteci krizini ortaya atan dünya için.

Sizle beraber kaçan masum insanları, saldırganlarla bir tutan dünya için dua edin.

Dünya için dua edin. Aylarca yürüyerek ülkeler aşan, sahip oldukları tek şey sırtlarındaki çantaları olan, gidecek hiçbir yerleri olmadığı söylenen insanların olduğu dünya için.

Paris için de dua edin; ancak savunacak bir evleri bile kalmayan, dua edecek kimseleri bile olmayan insanlar için de dua edin.

Sadece tanıdık kuleleri veya kafeleri yerle bir olan dünya için değil, her bir tarafından yavaş yavaş parçalanan dünya için dua edin.

Yazısının bir anda hızlıca popüler olmasının ardından Facebook'ta bir gönderi daha paylaşan Parikh, orada da şunları söyledi:

'Bu sabah Paris'ten gelen kötü haberler nedeniyle çok mutsuz bir şekilde uyandım, sonrasındaysa sosyal medyada aldığı tepkiler nedeniyle çok şaşırdım. Paris'in oldukça sevilen ve bir çok insan tarafından bilinen bir yer olduğunun farkındayım; ancak daha 2 gün önce Beyrut'ta, babamın büyüdüğü şehirde gerçekleşen bombalamaların Paris'teki saldırıların milyonda biri kadar tepki çekmemesi beni çok rahatsız etti. Hiçbir alakamın olmadığı Bağdat'taki patlamaların da en ufak dikkat çekmemesi daha da rahatsız ediciydi. Tüm bunlardan daha kötüsüyse, mülteci krizinin tüm bunlar için sebep olarak gösterilmesiydi. Eğer evlerini terketmek zorunda bırakılan ve gidecek hiçbir yerleri olmadan ülkeleri birer birer aşan insanların yolculuklarını takip ediyor olsaydınız, #SuriyeGöçmenKrizi'nin #ParisİçinDuaEdin'den daha az önemli ve üzücü olmadığını anlayabilirdiniz. Artık tüm insanlık için dua etme zamanı, artık dünyadaki tüm yerleri sevmenin zamanı. Artık tüm dünya için dua etme zamanı.'

Ne diyelim, Parikh'i bu mesajları için ayakta alkışlıyor ve bu anlamlı sözlerin herkes tarafından anlaşılıp benimsenmesini diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
446
15
4
1
1
1
0