Görüş Bildir
Haberler
Sadece Önemli İşleri Erteleme Konusunda Master Yapmış Olanların Anlayabileceği 13 Durum

Sadece Önemli İşleri Erteleme Konusunda Master Yapmış Olanların Anlayabileceği 13 Durum

tamahagane
28.11.2017 - 10:02

Hepimiz hayatın her anında kısa vadeli ya da uzun vadeli hedeflerle sürekli yüz yüzeyiz. Bu, hayatımızın bazı dönemlerinde ya ev ödevi olur ya bitirme tezi olur ya da belli bir süre içerisinde bitirmemiz gereken önemli bir işimiz olur. Fakat çok istisna olanları bir kenara ayırıp, önlerinde saygıyla eğilirsek, çoğumuz bu durumlarda tam arkamızdan bize fısıldayan, işleri savsaklamaktan sorumlu o görünmez hayaletin sözlerine kulak asar, o iş dışında ne kadar önemsiz iş varsa onlara dalarız.

İşte bu gibi durumlarda aklımızdan geçenler ve içine düştüğümüz komik durumlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Ev de aldı başını gidiyor." dersiniz ve birden her tarafı temizlemeye başlarsınız.

İşiniz tamamlanmış olsa, sonucunda ne getirisi olacağından emin olamazsınız. Bunun hakkında kafa yorarken 'Amaaan sonra düşünürüm.' der ve süpürgeyi elinize alırsınız.

2. İçinizden bilgisayarda büyük çaplı bir düzenleme yapmak gelir. İhtiyacınız olmayan her şeyi silmek istersiniz.

İşinize nereden başlayacağınızı bir türlü bilemezsiniz. Öyle mi böyle mi derken bir anda geri dönüşüm kutusu ile saatler harcarsınız.

3. Ödevini yapamayan komşunun çocuğuna yardım edersiniz.

Yapacağınız iş her zaman mükemmel olmalı. Bunun için de pek tabidir ki mükemmel bir an olmalı. 'Şimdi sırası mı ya?' dersiniz kendi kendinize ve o mükemmel anı beklerken obeb-okek anlatırsınız.

4. Şu dizi de nasılmış acaba derken ilk sezonu devirirsiniz.

Başlamanız gereken projenin ortasında takılıp kalma ya da başarısız olma korkusu sürekli içinizdedir. Bunu yaşamaktansa işe başlamayı hep ertelersiniz. Yabancı diziler ellerini açmış 'Gel gel' diyorlardır.

5. Bir bakıp çıkayım derken saatlerinizi sosyal medyada geçirirsiniz.

Aslında bir işe başlamada bizi durduran en belirgin sebeplerden biri de, rahatımızı bozmamız gerektiği gerçeğidir. Yorulacağımızı bildiğimiz işe girişmemek için ne yapıp edip bizi meşgul edecek şeyler ararız. Bu arada içten içe bir pişmanlık da yer durur beynimizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Final haftasında 8 kişi ders çalışmak için toplanıp, ne olduğunu anlamadan bağlama çalıp türkü söylemeye başlarsınız.

Önümüzdeki işe daha çooook vakit vardır. Nasıl olsa zaman yeterlidir. Zaten o kadar kişi bir araya gelince bütün sorunlar çözülür. Böyle avuturuz kendimizi.

7. Her şey normaldir ama çekmece kafanıza takılır. Çekmeceye bir çeki düzen vermek gerekir diye düşünürsünüz.

O anda o işe ihtiyacınız yoktur. Şimdi sırası değildir. Her şey ihtiyaç sırasına göre yapılmalıdır oysa. Çekmece deyip geçmeyin. Çok önemli.

8. Saç sakal ne varsa hepsi kesin uzamıştır ve hemen işe koyulursunuz.

Yapılacak işe başka bir durumun engel olduğuna inanırız. Bu da bitsin aradan çıksın da o zaman başlarım deriz. Şimdi bari tıraş olayım da vakit boşa geçmesin diye düşünürüz.

9. Yemeğe oturduğunuzda sanki 3 saat sürecekmiş gibi yanına bir de film koyarsınız.

Planladığınız iş ile ilgili gerekli bilgi ve donanıma sahip olmadığınızı düşünürsünüz. Hal böyle iken işe başlanır mı? Aç ayı oynamaz. Önce bir yemek yiyelim. Yanında film izleriz. Sonrasında gerekli bilgi ve donanıma ulaşmak için yapmamız gereken şeyleri adım adım planlarız. Ama yarın 😀

10. Kütüphanenizdeki kitapları kategorilere ayırmaya başlarsınız.

Eğer planınızdaki önemli bir iş ise, bunu yapmamanın yolu daha önemli bir iş bulmaktır değil mi? En azından boş iş yapmıyorum diye söylenerek kitapları ip gibi dizersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Monaco kraliyet ailesi akşam yemeğine gelecekmiş gibi ziyafet hazırlarsınız.

Projeye başladığımızda hep gelecekteki kazançları düşünürüz. Bunun bize o anda ne getireceğini önemsemeyiz. Hep geleceğe odaklanırız. Geleceğe daha çok var nasıl olsa. Önce bir ziyafet çekelim değil mi?

12. Cep telefonunda kayıtlı eski mesajlara bakarsınız.

Hava kötü hava. Zaten yolu yarılamıştık hava iyi olsa.

13. Gardırobunuzdaki kendi kıyafetlerinizi tek tek denemeye başlarsınız. Farklı bir kombin çıkar mı diye merak edersiniz.

Olur da irademizi toplayıp işe koyulduysak ve hele de biraz mesafe kat ettiysek, biraz dinlenme vakti gelmiştir.

Bu durumdan nasıl mı kurtulacağız? Onu da anlatırız sıkıntı değil. Ama yarın! 😄

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
49
12
8
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nisa Özer

Ofiste birsürü işiniz varken bir anda kendinizi onedioda bulursunuz.:D

goofy

Sakala dokunma :D

Cengiz Savaş

gizli kamera mı koydunuz lan evime ?